Per una sanitat pública, universal i de qualitat

L’ICS abandona els seus treballadors

L’ICS abandona els seus treballadors

quan pensen reaccionar davant l’escalada de les agressions a personal?

Posted By: Berta 

Abans d’ahir 2 d’agost del 2023, un grup d’individus va agredir el vigilant de seguretat de l’Hospital Dr. Josep Trueta perquè, al seu entendre, no s’estava atenent correctament el seu familiar. El vigilant es va desplaçar al servei quan el van avisar que hi havia una dona molt alterada a urgències; quan hi va anar va intentar acompanyar la dona fora quan un grup de fins a 6 persones el va tirar a terra i va començar a etzibar-li cops.

Podeu llegir la notícia aquí.

Posteriorment, el mateix vigilant, que afortunadament no té lesions de gravetat, i la resta de personal van ser amenaçats pels mateixos delinqüents.

El més greu de tot és que, tal com ens té acostumats l’ICS, l’empresa no ha fet ni tan sols la intenció de denunciar els fets. Ni una nota de premsa, ni una condemna dels fets. No han fet RES!

I és que l’abandonament al qual té sotmesa l’empresa a les persones que hi treballen és absolut.

Des de CATAC-CTS exigim que totes les agressions que pateixin persones que treballen directament o indirectament per a l’ICS, en l’exercici de les seves funcions en els serveis sanitaris siguin denunciades per l’empresa amb aquesta com acusació particular. Ja n’hi ha prou de ser agredits i, a més, haver de fer-nos responsables de la denúncia per una agressió patida en el nostre lloc de treball i dins del nostre horari laboral. Ja n’hi ha prou d’aquesta desídia per part de l’ICS.

Si no aturem això, potser algun dia haurem de lamentar víctimes de gravetat o fins i tot, esperem que no, víctimes mortals. I aquell dia l’ICS tindrà les mans tacades de sang per abandonament de les seves funcions.