Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

L’ICS abandona els seus treballadors

quan pensen reaccionar davant l’escalada de les agressions a personal?

Posted By: BertaĀ 

Abans d’ahir 2 d’agost del 2023, un grup d’individus va agredir el vigilant de seguretat de l’Hospital Dr. Josep Trueta perquĆØ, al seu entendre, no s’estava atenent correctament el seu familiar. El vigilant es va desplaƧar al servei quan el van avisar que hi havia una dona molt alterada a urgĆØncies; quan hi va anar va intentar acompanyar la dona fora quan un grup de fins a 6 persones el va tirar a terra i va comenƧar a etzibar-li cops.

Podeu llegir la notĆ­cia aquĆ­.

Posteriorment,Ā el mateix vigilant, que afortunadament no tĆ© lesions de gravetat, i la resta de personal van ser amenaƧatsĀ pelsĀ mateixos delinqĆ¼ents.

El mĆ©s greu de tot Ć©s que,Ā tal comĀ ens tĆ© acostumats l’ICS, l’empresa no ha fet ni tan sols la intenciĆ³ de denunciar els fets. Ni una nota de premsa, ni una condemna dels fets. No han fet RES!

I Ć©s que l’abandonamentĀ al qualĀ tĆ© sotmesa l’empresa a les persones que hi treballen Ć©s absolut.

Des de CATAC-CTSĀ exigim que totes les agressions que pateixin persones que treballenĀ directamentĀ o indirectament per a l’ICS, en l’exercici de les seves funcions en els serveis sanitaris siguin denunciades per l’empresa amb aquesta com acusaciĆ³ particular. Ja n’hi ha prou de ser agredits i, a mĆ©s, haver de fer-nos responsables de la denĆŗncia per una agressiĆ³ patida en el nostre lloc de treball i dins del nostre horari laboral.Ā JaĀ n’hi ha prou d’aquesta desĆ­dia per part de l’ICS.

Si no aturem aixĆ², potser algun dia haurem de lamentar vĆ­ctimes de gravetat o fins i tot, esperem que no, vĆ­ctimes mortals. I aquell dia l’ICS tindrĆ  les mans tacades de sang per abandonament de les seves funcions.