Per una sanitat pública, universal i de qualitat

Twitter Instagram Youtube Facebook eMail WhathsApp Telegram Delegats

Escrits

Plou sobre mullat

Posted By: Berta   Us enviem aquest cartell perquè el pengeu a tots els espais possibles dels vostres centres, perquè els usuaris s’assabentin que plou sobre mullat o per a ser més exactes hauríem de canviar aquesta expressió per la de l’ICS, a instàncies de la conselleria de Salut, retalla sobre retallat.
I és que no fer substitucions durant l’època de vacances (època en què com bé sabem la població no emmalalteix ni acut als CAPs ni als hospitals mode ironía on) del personal mèdic i d’infermeria és una constant que es repeteix any darrere any. Per què llavors és tan escandalós aquest anunci de l’ICS? Perquè si bé l’excusa que no hi havia metges ni infermeres per a poder cobrir les vacants per baixes i vacances era recurrent durant tots aquests anys ara aquest anunci fa extensiva la retallada a la resta de categories laborals on sí que hi havia borsa de substitució.
Aquest fet repercuteix negativament tant en l’usuari com per als mateixos professionals que veuen com, el suposat meravellós 3r Acord, no era res més que empitjorar les condicions laborals del personal a costa de fer unes minses millores retributives (que a més han estat desiguals i classistes) tal com vam avisar des de CATAC-CTS.
I és que des del principi vam veure que la voluntat negociadora de l’ICS, amb la connivència dels sindicats signants (CCOO, UGT, SATSE i MC), no passava per unes millores en aquestes condicions més enllà de reduir la jornada anual en unes poques hores sinó que ho centraven quasi exclusivament a fer pujades salarials (a algunes categories laborals aquesta pujada no arriba ni als 18 € bruts mensuals), ja que el seu objectiu, el que van aconseguir, era la desitjada foto al costat dels sindicats per a dir que havien signat un bon acord.
A nosaltres, però no ens van enganyar i vam convocar una sèrie de mobilitzacions i vagues que tant la conselleria com l’ICS com els sindicats signants van menysprear. Ara no entenem com aquests sindicats posen el crit al cel per unes conseqüències que des de CATAC-CTS veiem a venir.
Finalment, tal com temíem, el pes de les millores retributives (repetim desiguals, classistes i insuficients) ha caigut sobre l’esquena de les persones que treballem a l’empresa que haurem d’assumir la sobrecàrrega laboral d’aquest merdAcord. I encara bo que gràcies als doblatges i les hores extres que ens obligaran a fer per a cobrir els dispositius no tindrem temps a gastar-nos el salari, si ben mirat tot són beneficis… Per a l’ICS és clar.
I tot això mentre veiem com l’empresa nega retallades i parla d’ajustaments pressupostaris, ja que a parer seu treballadores i usuaris de la sanitat som idiotes o com a mínim els ho semblem.

Concentració 20-6-24

Hemeroteca