Per una sanitat pública, universal i de qualitat

protestem per la signatura

protestem per la signatura

Des del mateix moment que l’ICS i els sindicats CCOO, UGT, MC I SATSE van signar el preacord del 3er Acord de la mesa sectorial, amb l’oposició frontal de CATAC-CTS tan dins com fora del CATSALUT, un brunzit cada vegada més intens va començar a sorgir de les xarxes socials, dels office, dels passadissos dels CAP i dels Hospitals.
Treballadores que volien mostrar el seu rebuig a un Acord que veien com insuficient desprès de tot el que havien passat (crisis, epidèmies, retallades) i aquest malestar va anar creixent malgrat els cants de sirena dels serveis fidels que han estat defensant a capa i espasa un acord insuficient i desigual.
Aquesta remor com una onada va anar guanyant força fins que a dia d’avui 29 de novembre de 2023 qual tsunami ha impactat davant de la porta dels centres sanitaris amb un clam de milers de treballadors contra el 3er acord.
Desesperats empresa i sindicats no han fet més que treure càpsules informatives venent les bondats del nou acord. Un nou acord que no reconeix exclusivitats, que no augmenta les retribucions de totes les treballadores de l’empresa per igual malgrat l’augment de funcions i responsabilitats i que augmenta la bretxa salarial entre categories.
Un acord que ha de morir enmig d’aquest clam que avui s’ha deixat sentir a les concentracions que s’han fet arreu del país. Concentracions que han de donar pas a una vaga que, esperem, sigui de proporcions mai vistes.