Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

protestem per la signatura

Des del mateix moment que lā€™ICS i els sindicats CCOO, UGT, MC I SATSE van signar el preacord del 3er Acord de la mesa sectorial, amb lā€™oposiciĆ³ frontal de CATAC-CTS tan dins com fora del CATSALUT, un brunzit cada vegada mĆ©s intens va comenƧar a sorgir de les xarxes socials, dels office, dels passadissos dels CAP i dels Hospitals.
Treballadores que volien mostrar el seu rebuig a un Acord que veien com insuficient desprĆØs de tot el que havien passat (crisis, epidĆØmies, retallades) i aquest malestar va anar creixent malgrat els cants de sirena dels serveis fidels que han estat defensant a capa i espasa un acord insuficient i desigual.
Aquesta remor com una onada va anar guanyant forƧa fins que a dia dā€™avui 29 de novembre de 2023 qual tsunami ha impactat davant de la porta dels centres sanitaris amb un clam de milers de treballadors contra el 3er acord.
Desesperats empresa i sindicats no han fet mĆ©s que treure cĆ psules informatives venent les bondats del nou acord. Un nou acord que no reconeix exclusivitats, que no augmenta les retribucions de totes les treballadores de lā€™empresa per igual malgrat lā€™augment de funcions i responsabilitats i que augmenta la bretxa salarial entre categories.
Un acord que ha de morir enmig dā€™aquest clam que avui sā€™ha deixat sentir a les concentracions que sā€™han fet arreu del paĆ­s. Concentracions que han de donar pas a una vaga que, esperem, sigui de proporcions mai vistes.