Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

Mesa Sectorial 21-09-2020

Lā€™ICS manifesta que lā€™1 de desembre dā€™enguany sortiraĢ€ la resolucioĢ definitiva de la carrera professional que es va demanar al desembre de 2019

Lā€™ICS va manifestar a la reunioĢ dā€™ahir de la Mesa Sectorial que abans de lā€™un de desembre sortiraĢ€ la resolucioĢ definitiva dels nivells de carrera professional demanats el desembre de 2019. Durant la primera setmana de novembre es faraĢ€ la resolucioĢ provisional. Per tan el personal que tingui atorgats els nivells que hagi demanat, podraĢ€ comencĢ§ar a cobrar-los amb data 1 de gener de 2021.

CATAC-CTS vam demanar explicacions de per queĢ€ al personal que ha estat de baixa li estan dient que no teĢ dret a cobrar els endarreriments de la carrera demanada el 2018. Van contestar que avui ens donaran una contestacioĢ al respecte.

Es van aprovar 820 places que sortiran a les properes convocatoĢ€ries, i que es sumaran a les diferents categories que es convoquin, procedents de les taxes de reposicioĢ (places que queden vacants per jubilacioĢ, excedeĢ€ncies…).

Mobilitat voluntaĢ€ria, des del dia 17 de setembre funciona lā€™aplicatiu per poder demanar canvi de lloc de treball. Van dir que per dificultats teĢ€cniques no ha estat operatiu des que es va publicar la convocatoĢ€ria peroĢ€ que ja estaĢ€ en funcionament. Fins ara 229 persones han fet solĀ·licituds, de les que 44 soĢn GIS, 106 diplomats sanitaris, 65 TCAIs i 6 personal facultatiu. CATAC-CTS vam manifestar que eĢs una vergonya el que estaĢ€ passant amb els diferents aplicatius i que no eĢs de presentable publicar la convocatoĢ€ria el 31 dā€™agost i que no funcioni lā€™aplicatiu fins al 17 de setembre.

Borsa de Treball, lā€™ICS va dir que el llistat nou, amb les noves baremacions, estaraĢ€ per a finals mes de setembre, peroĢ€ que encara no es podran fer noves inscripcions a la Borsa, el que es faraĢ€ eĢs actualitzar els llistats de les diferents categories amb els criteris del nou pacte de la Borsa signat per SATSE, UGT i Metges de Catalunya.

En relacioĢ amb la presentacioĢ de meĢ€rits de les diferents convocatoĢ€ries, no faraĢ€ falta fer coĢ€pies, es presentaran els originals al Centre corporatiu, es donaraĢ€ cita preĢ€via per presentar-los solament sā€™hauran de portar els originals.

Demanem que el personal que tingui un fill a casa amb quarantena pugui agafar-se un permiĢs per deure inexcusable Van contestar que sā€™estaĢ€ tractant aquest tema i que aviat diran com es podraĢ€ fer.

Pel que fa a la paga COVID, el pagament es faraĢ€ tenint en compte els serveis prestats des de lā€™1 de marcĢ§ fins al 31 de maig. No es tindran en compte els dies que sā€™hagin demanat de permiĢs, vacances, etc. Per tant aquests dies seran descomptats.

Manifestem que no sā€™estaĢ€ pagant al personal que treballa 12 hores o meĢs, a la primaĢ€rIa, els aĢ€pats. La informacioĢ que es va donar a la Mesa que tothom els cobraria no sā€™estaĢ€ complint als territoris, com per exemple a la PrimaĢ€ria de Girona. Van dir que ja han donat lā€™ordre que es paguin.

CATAC-CTS torna a reiterar que sā€™estaĢ€ incomplint el que estableix el pla dā€™ordenacioĢ de recursos humans ( PORH), la seva vigeĢ€ncia era del periĢode 2016-2020, havia un compromiĢs de fer els estudis de les caĢ€rregues de treball de tots els colĀ·lectius i aixoĢ€ no sā€™ha fet.

Demanem explicacions de la vigeĢ€ncia de les diferents instruccions i ordres que sā€™han fet durant lā€™estat dā€™alarma i si en lā€™actualitat estan vigents. Lā€™ICS va dir que estan vigents les que parlem dā€™ordres organitzatives de lā€™ICS peroĢ€ no en mateĢ€ria de recursos humans.

Mesa SectorialĀ  21 de setembre