Per una sanitat pública, universal i de qualitat

Covid-19. Fàrmac en prova que podria donar immunitat instantània.

Covid-19. Fàrmac en prova que podria donar immunitat instantània.

AstraZeneca, que desenvolupa la vacuna d’Oxford ara fa l’assaig d’aquest fàrmac.

Científics britànics estan experimentant un nou fàrmac que podria eludir que algú que ha estat exposat al covid-19 desenvolupés la malaltia. Les persones que viuen en residències on algú ha estat infectat també podrien podrien injectar-se el medicament per prevenir que també desenvolupin la malaltia, segons ha publicat el diari britànic The Guardian. El medicament ha estat desenvolupat pel University College London Hospitals (UCLH) i AstraZeneca, l’empresa farmacèutica que també ha creat, juntament amb la Universitat d’Oxford, una vacuna que s’espera que l’agència reguladora de medicaments i productes sanitaris aprovi per al seu ús a Monumental Bretanya la setmana vinent i també a la Junta Europea.
Si s’aprova, s’oferiria a persones que hagin estat exposades a la Coronavirus durant els vuit dies anteriors. En un assaig separat, anomenat Provent, l’UCLH investiga si el medicament també podria protegir les persones amb sistemes immunològics compromesos, com ara aquells que estan sotmesos a quimioteràpia contra el càncer, que recentment han estat exposats al virus, però que no han tingut cap vacuna o en qui no ha donat lloc a la immunitat gracias a la seva condició subjacent.
Encara està en fase experimental i podria estar disponible entre el març i l’abril si l’aprova el regulador de medicaments després de revisar les proves de l’estudi.
El fàrmac ja l’han provat en alguns pacients, segons el diari britànic The Guardian.

Aixó si, no es podria utilitzar de forma universal perquè és un tractament car.