Per una sanitat pública, universal i de qualitat

Per dignitat, fi d’obres ja!

Per dignitat, fi d’obres ja!

Al Agost del 2021 van començar unes obres de millora en la Residencia mare de Deu de la Riera, de les Borges del camp. Aquestes obres estan sen antagòniques, dons en principi tenien un pla de duració de dos mesos, i ja en portem 9 patint les conseqüències.
A pocs dies del inici, ja va ser la Inspecció de treball qui va tenir que actuar, i fer respectar les normes de seguretat a fi de prevenció de riscos a les treballadores, ja que estaven treballant entre andamis i materials de construcció.

S’ha de tenir en compte que en la nostra residencia treballem mes de 30 professionals i també que hi viuen els nostres avis.
Tot això tenint constància de la paraula màgica d’aquests darrers anys… COVID – 19

Després de haver comunicat el nostre malestar davant la direcció de la residencia en reiterades ocasions i no rebre cap proposta de solució, vam notificar la posada en marxa d’una acció de protesta.

Això ha conduit a promoure una reunió a l’Ajuntament amb l’alcalde i l’arquitecte comarcal per tal de reclamar la reactivació i finalització de les obres de la Residència.

Després de comentar totes les circumstàncies que han acompanyat a les obres, ens han dit:

♦ S’ha aprovat l’operació de rènting per adquirir les noves càmeres frigorífiques i tant bon punt es tinguin, es reprendran les obres per acabar la cuina i deixar operativa la planta -1. Període estimat de finalització, 3-4 setmanes.
♦Després, s’iniciaran les obres de l’ascensor i en són sabedors que tindran una gran repercussió tant per a les treballadores com per a les residents. Per tal de reduir-ne l’impacte, s’instal·larà un muntacàrregues entre les plantes 0 i 1. El període d’execució d’aquestes obres, serà també d’un mes aproximadament a partir del seu inici.

Les delegades de CATAC-CTS després de la reunió hem anat a penjar una pancarta a la Residència reclamant la fi de les obres.

Esperem que aquest cop sí es compleixin els terminis que ens han donat i que no ens haguem de plantejar noves accions de protesta.