Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

Per dignitat, fi d’obres ja!

Al Agost del 2021 van comenƧar unes obres de millora en la Residencia mare de Deu de la Riera, de les Borges del camp. Aquestes obres estan sen antagĆ²niques, dons en principi tenien un pla de duraciĆ³ de dos mesos, i ja en portem 9 patint les conseqĆ¼ĆØncies.
A pocs dies del inici, ja va ser la InspecciĆ³ de treball qui va tenir que actuar, i fer respectar les normes de seguretat a fi de prevenciĆ³ de riscos a les treballadores, ja que estaven treballant entre andamis i materials de construcciĆ³.

Sā€™ha de tenir en compte que en la nostra residencia treballem mes de 30 professionals i tambĆ© que hi viuen els nostres avis.
Tot aixĆ² tenint constĆ ncia de la paraula mĆ gica dā€™aquests darrers anys… COVID – 19

DesprĆ©s de haver comunicat el nostre malestar davant la direcciĆ³ de la residencia en reiterades ocasions i no rebre cap proposta de soluciĆ³, vam notificar la posada en marxa dā€™una acciĆ³ de protesta.

AixĆ² ha conduit a promoure una reuniĆ³ a l’Ajuntament amb l’alcalde i l’arquitecte comarcal per tal de reclamar la reactivaciĆ³ i finalitzaciĆ³ de les obres de la ResidĆØncia.

DesprƩs de comentar totes les circumstƠncies que han acompanyat a les obres, ens han dit:

ā™¦ S’ha aprovat l’operaciĆ³ de rĆØnting per adquirir les noves cĆ meres frigorĆ­fiques i tant bon punt es tinguin, es reprendran les obres per acabar la cuina i deixar operativa la planta -1. PerĆ­ode estimat de finalitzaciĆ³, 3-4 setmanes.
ā™¦DesprĆ©s, s’iniciaran les obres de l’ascensor i en sĆ³n sabedors que tindran una gran repercussiĆ³ tant per a les treballadores com per a les residents. Per tal de reduir-ne l’impacte, s’instalĀ·larĆ  un muntacĆ rregues entre les plantes 0 i 1. El perĆ­ode d’execuciĆ³ d’aquestes obres, serĆ  tambĆ© d’un mes aproximadament a partir del seu inici.

Les delegades de CATAC-CTS desprĆ©s de la reuniĆ³ hem anat a penjar una pancarta a la ResidĆØncia reclamant la fi de les obres.

Esperem que aquest cop sĆ­ es compleixin els terminis que ens han donat i que no ens haguem de plantejar noves accions de protesta.