Per una sanitat pública, universal i de qualitat

categories professionals

categories professionals

No desvelem res de nou si diem que tant el ministeri de sanitat com la conselleria de salut sempre han estat molt generosos a l’hora d’atorgar feines i responsabilitats a les persones que treballem en el servei nacional de salut, però molt garrepes a l’hora de reconèixer-les i retribuir-les com cal.

La famosa llei Bolonia semblava que venia a trencar aquest maltractament envers les treballadores de les administracions, però en comptes d’això les administracions van optar per mantenir els mateixos grups i escales salarials tot contravenint la llei.

Durant la crisi del 2009 ens van demanar (i obligar) a fer sacrificis retallant-nos sou, drets i condicions laborals, mentre encara patíem les conseqüències de les famoses retallades ens vam trobar enmig d’una pandèmia global que va fer trontollar els, malauradament febles, fonaments de la sanitat pública que es va haver de recolzar íntegrament en les espatlles dels que hi treballem per a tirar endavant.

I ha arribat el moment de dir prou. Volem el que és nostre, volem el reconeixement laboral i salarial que ens pertoca com a treballadores del sistema de salut.

Des de CATAC-CTS hem fet arribar la demanda a la conselleria de Salut i, aviat, farem el mateix amb el ministeri de Sanitat demanant l’actualització de les categories laborals segons la llei Bolonia i que aquesta actualització no només sigui de cara a la galeria sinó que es reconegui amb l’augment salarial corresponent a la tasca que fem.