Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

categories professionals

No desvelem res de nou si diem que tant el ministeri de sanitat com la conselleria de salut sempre han estat molt generosos a l’hora d’atorgar feines i responsabilitats a les persones que treballem en el servei nacional de salut, perĆ² molt garrepes a l’hora de reconĆØixer-les i retribuir-les com cal.

La famosa llei Bolonia semblava que venia a trencar aquest maltractament envers les treballadores de les administracions, perĆ² en comptes d’aixĆ² les administracions van optar per mantenir els mateixos grups i escales salarials tot contravenint la llei.

Durant la crisi del 2009 ens van demanar (i obligar) a fer sacrificis retallant-nos sou, drets i condicions laborals, mentre encara patĆ­em les conseqĆ¼ĆØncies de les famoses retallades ens vam trobar enmig d’una pandĆØmia global que va fer trontollar els, malauradament febles, fonaments de la sanitat pĆŗblica que es va haver de recolzar Ć­ntegrament en les espatlles dels que hi treballem per a tirar endavant.

I ha arribat el moment de dir prou. Volem el que Ć©s nostre, volem el reconeixement laboral i salarial que ens pertoca com a treballadores del sistema de salut.

Des de CATAC-CTS hem fet arribar la demanda a la conselleria de Salut i, aviat, farem el mateix amb el ministeri de Sanitat demanant l’actualitzaciĆ³ de les categories laborals segons la llei Bolonia i que aquesta actualitzaciĆ³ no nomĆ©s sigui de cara a la galeria sinĆ³ que es reconegui amb l’augment salarial corresponent a la tasca que fem.