Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

Com reduir personal sense que ho sembli

MƈTODE LEAN-KAIZEN

ES UN MƈTODEĀ  PER REDUIR PERSONAL DE TOTES LES CATEGORIES SENSE QUE HO SEMBLI

QuĆØ significa i quin Ć©s lā€™origen?

Les seves sigles signifiquen magre (de poca substĆ ncia, no gras no ric) en anglĆØs, i es desenvolupa al anys 1990 amb lā€™objectiu dā€™augmentar lā€™eficĆ cia de les cadenes de producciĆ³ de cotxes Toyota als Estats Units.

On sā€™aplica?

Actualment sā€™estĆ  aplicant als serveis dā€™urgĆØncies dels hospitals concertats i algun de pĆŗblic.

Com sā€™aplica?

Sota el suposat ā€œtreball en equipā€, el que en realitat pretĆ©nĀ  Ć©s que Ā els propis treballadors gestionin el control del temps de treball de manera que finalment siguin responsables de lā€™autoexplotaciĆ³. A mĆ©s, per no crear lā€™alarma sā€™implanta progressivament, servei per servei i en un espai de temps forƧa dilatat. Malauradament, aquest mĆØtode implica als treballadors sanitaris a ser cĆ²mplices de les retallades i de lā€™explotaciĆ³ de la sanitat pĆŗblica cap a la sanitat privada.

Quin cost tĆ© pel treballador i per lā€™usuari?

Tal i com explica en el seu excelĀ·lent article la Clara Valverde: ā€œCadena de montaje en hospitales: quieren profesionales/robots y pacientes/objetosā€, volen que treballem com a robots quan estem davant dā€™una de les professions amb mĆ©s necessitat dā€™habilitats comunicatives, empatia, creativitat i iniciativa. DifĆ­cilment podem comparar-nos amb una cadena de muntatge ja que hi ha milers dā€™estudis que remarquen que les qualitats afectives que tenim provoquen una millora en lā€™estat de salut de lā€™usuari.

QuĆØ proposem?

Que de cap manera participem en el grups que creĆÆn dient que Ć©s per recollir lā€™opiniĆ³ del personal per millorar el servei. Volen tenir la complicitat i tenir lā€™excusa per implantarĀ  el mĆØtode dient que ha estat proposta del propi personal.

Que volem?

Que els directius sā€™apliquen el mĆØtode i redueixen cĆ rrecs, aixĆ­ amb lā€™estalvi dā€™algunes figures podrĆ­em obrir alguna planta hospitalĆ ria o activar algun servei dā€™urgĆØncies dā€™atenciĆ³ primĆ ria.

APLIQUEM EL NOSTRE PROPI MƈTODE

Lluitem en defensa del sistema sanitari pĆŗblic!
Establim mĆØtodes de treball propis!
Aturem les retallades sanitĆ ries
No als cĆ rrecs nomenats a dit! No a les amenaces de personal

Ja ho vam advertir en el nostre CATACRAC D’OCTUBRE DE 2016