Per una sanitat pública, universal i de qualitat

Com reduir personal sense que ho sembli

MÈTODE LEAN-KAIZEN

ES UN MÈTODE  PER REDUIR PERSONAL DE TOTES LES CATEGORIES SENSE QUE HO SEMBLI

Què significa i quin és l’origen?

Les seves sigles signifiquen magre (de poca substància, no gras no ric) en anglès, i es desenvolupa al anys 1990 amb l’objectiu d’augmentar l’eficàcia de les cadenes de producció de cotxes Toyota als Estats Units.

On s’aplica?

Actualment s’està aplicant als serveis d’urgències dels hospitals concertats i algun de públic.

Com s’aplica?

Sota el suposat “treball en equip”, el que en realitat pretén  és que  els propis treballadors gestionin el control del temps de treball de manera que finalment siguin responsables de l’autoexplotació. A més, per no crear l’alarma s’implanta progressivament, servei per servei i en un espai de temps força dilatat. Malauradament, aquest mètode implica als treballadors sanitaris a ser còmplices de les retallades i de l’explotació de la sanitat pública cap a la sanitat privada.

Quin cost té pel treballador i per l’usuari?

Tal i com explica en el seu excel·lent article la Clara Valverde: “Cadena de montaje en hospitales: quieren profesionales/robots y pacientes/objetos”, volen que treballem com a robots quan estem davant d’una de les professions amb més necessitat d’habilitats comunicatives, empatia, creativitat i iniciativa. Difícilment podem comparar-nos amb una cadena de muntatge ja que hi ha milers d’estudis que remarquen que les qualitats afectives que tenim provoquen una millora en l’estat de salut de l’usuari.

Què proposem?

Que de cap manera participem en el grups que creïn dient que és per recollir l’opinió del personal per millorar el servei. Volen tenir la complicitat i tenir l’excusa per implantar  el mètode dient que ha estat proposta del propi personal.

Que volem?

Que els directius s’apliquen el mètode i redueixen càrrecs, així amb l’estalvi d’algunes figures podríem obrir alguna planta hospitalària o activar algun servei d’urgències d’atenció primària.

APLIQUEM EL NOSTRE PROPI MÈTODE

Lluitem en defensa del sistema sanitari públic!
Establim mètodes de treball propis!
Aturem les retallades sanitàries
No als càrrecs nomenats a dit! No a les amenaces de personal

Ja ho vam advertir en el nostre CATACRAC D’OCTUBRE DE 2016