Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

Mesa Sectorial divendres 21 de juliol de 2023

Els nous permisos que regula el Reial Decret-Llei 5/2023Ā  de 28 de juny estan vigents a tots els efectes

El Reial Decret Llei 5/2023 de 29 de juny ha modificat els articles 48 i 49 del Estatuto BĆ”sico del Empleado PĆŗblico, referent als permisos per hospitalitzaciĆ³ i mort de familiar fins al segon grau de consanguinitat o afinitat i s’afegeix una nova lletra G a l’article 49 relatiu a tenir cura d’un fill o filla. Aquestes modificacions estan totalment vigents. Per a mĆ©s informaciĆ³ relativa a aquestes modificacions, podeu consultar el DOGC o consultar amb la teva secciĆ³ sindical CATAC-CTS mĆ©s propera.

L’ICS proposa resoldre la taxa de reposiciĆ³ dels anys 2019, 2020 i 2021 amb els resultats definitius de la OPO 2018. El mes de setembre faran una proposta en aquest sentit. SerĆ  una cobertura especĆ­fica i extraordinĆ ria i es resoldrĆ  amb les persones que es van presentar a la convocatĆ²ria de 2018, van aprovar, perĆ² no van obtenir plaƧa. Amb aquesta mesura l’ICS pretĆ©n arribar a desembre de 2024 amb un mĆ xim d’eventualitat d’un 8%.

La taxa de reposiciĆ³ dels anys 2022-2023 anirĆ  a la resoluciĆ³ de la convocatĆ²ria d’estabilitat en la fase 3.

En relaciĆ³ amb el Concurs de mĆØrits, us adjuntem un diagrama amb dates ja confirmades i dā€™altres de provisionals. Hem demanat que aquestes dates es puguin modificar i ampliar el termini, ja que tindrem moltes persones de vacances en el perĆ­ode d’alĀ·legacions. L’ICS va dir que ho miraria.

Lā€™ICS obrirĆ  nous perĆ­odes per a lā€™aportaciĆ³ de mĆØrits (sempre previs a la data convocatĆ²ria) per a les fases 2 i 3 del procĆ©s dā€™estabilitzaciĆ³.

L’ICS nega ara, desprĆ©s del seu compromĆ­s a l’acta de la reuniĆ³ de 25 de novembre de 2022, data que vam signar el pla d’estabilitzaciĆ³, que es vagin a dur a terme certificats a les persones que estaven contractades en una categoria i realitzant funcions d’una altra. CATAC-CTS anirĆ  als jutjats per vulneraciĆ³ de drets fonamentals, no consentirem que s’incompleixi un acord. Hi ha gent que a mĆ©s d’haver estat contractada en frau ara li repercutirĆ  en el procĆ©s d’estabilitzaciĆ³.

El llistat definitiu de la mobilitat voluntĆ ria es publicarĆ  al DOGC el prĆ²xim 14 d’agost, a partir d’aquesta data es poden comenƧar a produir els canvis de destinaciĆ³.

CATAC-CTS vam demanar explicacions del canvi de titulaciĆ³ per poder treballar a les farmĆ cies de l’ICS. A les persones que sĆ³n tĆØcnics de laboratori els han informat que a partir d’ara la titulaciĆ³ requerida serĆ  la de tĆØcnics en fabricaciĆ³ de productes farmacĆØutics, BiotecnolĆ²gics i Afins. L’ICS diu que desconeix d’on surt aquesta informaciĆ³ i es compromet a donar-nos informaciĆ³ al respecte.

CATAC-CTS pregunta quina repercussiĆ³ tindrĆ , tant a l’hora de les funcions com a la de la representativitat, la creaciĆ³ de la RegiĆ³ sanitĆ ria PenedĆØs. L’ICS manifesta que el Consell d’administraciĆ³ de l’ICS no ha fet cap modificaciĆ³ i que, per tant, no afectarĆ  en res.