Per una sanitat pública, universal i de qualitat

i ara què?

i ara què?

Comunicat post vaga 3r preacord

Desconvocades les vagues del sindicalisme corporatiu. I ara…, què?

El passat 22 de novembre la Mesa Sectorial de Sanitat va aprovar el preacord del tercer acord de l’ICS. Després de 17 anys de la signatura de l’anterior acord, Metges de Catalunya, UGT, CCOO i SATSE van signar el preacord. CATAC-CTS ens vam pronunciar total i absolutament en contra i vam qualificar l’acord de vergonya.

Amb la clara intenció de mobilitzar a la plantilla contra el preacord, CATAC-CTS vam convocar una reunió amb tots els sindicats amb representació a les diferents  Juntes de Personal de l’ICS. Sempre hem tingut clar que la lluita unitària de totes les categories professionals és l’única manera de defensar els nostres drets. Malgrat això, el sindicalisme corporatiu va decidir no sumar-se. Nosaltres no vam signar el preacord perquè menyspreava a totes les categories. El que vam demanar durant tota la negociació, van ser millores econòmiques i laborals equitatives per a tothom, ja que tots i totes les treballadores són imprescindibles pel correcte funcionament del sistema.

 La lluita unitària no va poder ser. Fins i tot, se’ns va acusar de no secundar les vagues corporatives, quan des del primer moment hem intentat unir forces i anar totes juntes. En aquests moments, acordar amb una conselleria que menysprea contínuament al personal de la sanitat pública amb promeses de millores laborals i salarials que es portaran a la taula d’harmonització, decididament és un suïcidi anticipat. Primer, la taula d’harmonització no és vinculant, i per tant, tot ha de passar per les meses de negociació; segon, aquesta harmonització va néixer amb la idea d’harmonitzar els convenis del SISCAT i de l’ICS. En conseqüència, assumir que la mesa d’harmonització és el lloc, és assumir el preacord de l’ICS. No confiem en les falses promeses d’aquest Govern. No confiem en aquesta conselleria.

També volem recordar que coincidint amb la convocatòria de la vaga unitària, el Parlament de Catalunya va aprovar una moció presentada per la CUP que estableix que s’han de retribuir a totes les categories professionals de manera equitativa. Per tant, insta a modificar el preacord de l’ICS.

La lluita continua. No volem aquest preacord. Volem unes condicions de treball i retributives dignes per a totes les categories professionals.

 TOTES SOM IMPRESCINDIBLES.

no hem signat el preacord 3r acord