Per una sanitat pública, universal i de qualitat

no hem signat el preacord 3r acord

 Comunicat de Premsa

CATAC-CTS no signa el preacord sobre condicions de treball de l’Institut Català de la Salut.

CATAC-CTS,  no hem signat el preacord sobre el tercer acord de l’ICS. Després de 2 anys de negociacions, ahir es va signar un preacord que la nostra organització considera indecent. El segon acord es va signar el juliol de 2006, I des de llavors i fins ara, el personal de l’administració hem sofert contínues retallades, tant de salaris com de condicions de treball. Congelacions salarials, retallada del 5% del nostre salari, eliminació dels fons addicionals…

Aquest acord ni tan sols pal·liarà la pèrdua de poder adquisitiu que causarà l’acord signat a Madrid per CCOO i UGT per al període 2022-2024 amb un increment del 9,5 % per a les empleades públiques. A hores d’ara ja portem un 10’8%  d’inflació dels anys 2022-2023 i encara ens falta el 2024.

  • Es manté el preu de tots els complements de festiu i caps de setmana i deixa dividida la plantilla amb uns increments totalment discriminatoris si tenim en compte al personal facultatiu metge i la resta de col·lectius.
  • Deixa sense reconèixer l’exclusivitat a tots els col·lectius que no sigui personal metge.
  • Incorpora un complement de cavalcament de torn que no fa més que menysprear la tasca diària d’infermeres i TCAIs, retribuint amb un euro al dia en cas de les infermeres i 50 cèntims en cas de les TCAIs.
  • Pujades irrisòries en concepte de retribució variable i carrera professional.

En definitiva, un repartiment de misèries que una organització com la nostra no pot assumir de cap manera.

Aquest preacord ve condicionat per una taula paral·lela de negociació organitzada per la conselleria i el Sindicat de metges, que ha suposat que més del 80% del cost d’aquest preacord sigui exclusiu per aquest col·lectiu. Nosaltres estem d’acord que el personal facultatiu metge està amb unes condicions tant laborals com a econòmiques que no mereix, però això no pot suposar, en cap cas, un menysteniment per a la resta de personal de la sanitat pública.

Menció a banda mereixen altres sindicats signants d’aquest preacord. Ja fa anys que van deixar de defensar el conjunt de persones treballadores per dedicar-se a defensar única i exclusivament les seves organitzacions. Els ajuts econòmics que reben anualment dels governs, sigui quin sigui el seu color, els ha portat a abandonar la lluita obrera i els ha portat a defensar el milionari manteniment de les seves organitzacions.

Des de CATAC-CTS intentarem transmetre aquest preacord a tota la plantilla, per organitzar una resposta contundent contra un acord indecent com aquest. En breu comunicarem dates de les accions (mobilitzacions, protestes, aturades, vagues) que portarem a terme, i a les que convidem per participar la resta de forces sindicals; intentarem siguin el més unitàries possibles, ja que la situació s’ho mereix.

Barcelona, 23 de novembre de 2023