Qui som

(Candidatura Autònoma de Treballadores i Treballadors de l’Administració de Catalunya – Coordinadora de Treballadors i Treballadores de la Sanitat)

CATAC CTS. Aquestes lletres poden donar una certa definició del que nosaltres som dintre de la normal i raonable pluralitat sindical del nostre país.

  • Les primeres “C” indiquen un llarg i continuat procés de coordinació de diversos grups sindicals sorgits arreu del país. Som una “Coordinadora”, un “Col·lectiu”.
  • Aquesta “A” primera té molts pretendents: autònoms, assemblearis, alternatius,anticapitalistes. Així ho diuen els nostres estatuts.
  • La “T” repetida ens configura com un sindicat de classe: tota persona que treballi en l’àmbit de la sanitat, sigui de la categoria que sigui, pertanyi a l’ICS o a qualsevol altra empresa sanitària o de serveis, jubilada o en les llistes de la borsa de treball, té un lloc -si vol- entre nosaltres per participar a la lluita en defensa de la classe obrera.
  • La segona “A” i la darrera “S” ens diu que som treballadors de la sanitat: el primer grup, som els de l’ICS; el segon grup, inclou tot el món sanitari no depenent de l’ICS.
  • La segona “C” indica el país en el qual vivim i treballem, sense que aquesta lletra signifiqui viure tancats dintre d’unes fronteres.
  • Deixeu-me acabar aquest “joc de lletres” amb aquesta “I”. No ha estat el nostre un afany de desunir la classe treballadora creant nous espais sindicals. El nostre ha estat el desig de reunir forces i dinamismes dispersos, d’ajuntar totes les treballadores i tots els treballadors que, per causa de les seves opcions personals, polítiques i sindicals, difícilment trobàvem un espai de treball i de lluita en altres formacions sindicals. I així, juntament amb USTEC-STEs (que també han fet un esforç d’unitat en l’àmbit de l’ensenyament), amb CATAC (de l’Administració) i amb el CAU (Col·lectiu Autònom d’Universitats) hem constituït, ara farà unas anys, la INTERSINDICAL ALTERNATIVA DE CATALUNYA.

Ei, hola 👋
Encantat de conèixer-te.

Subscriu-te i rep continguts a la teva bústia, cada mes.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.