Per una sanitat pública, universal i de qualitat

Concentració 20-6-24

Posted By: Berta     D’aquelles noces, aquests confits

Primer estiu ruïnós del IIIr Acord de l’ICS

Ens estem acostumant –i massa!– a que les nostres vides laborals, i l’assistència que oferim a la ciutadania, empitjorin i es precaritzin dia rere dia a l’Institut Català de la Salut, la nostra sanitat pública depauperada. Deu ser per això que, fa uns mesos, quatre dels cinc sindicats representats a la seva Mesa Sectorial de negociació acotessin els caps i signessin un Acord de condicions laborals que empitjorava clarament l’anterior per a la majoria de treballadors/es d’aquesta empresa pública.

En no haver signat aquest acord indigne, CATAC-CTS és avui l’únic amb credibilitat per cridar a la mobilització contra les primeres resultes d’un pactisme vergonyós que, pocs mesos després, ens aboca a un estiu insostenible quant a l’assistència sanitària pública. No serveix de res espantar-se donant crèdit als arguments fal·laços que dona aquest (sortosament, aviat ex-) conseller de Salut: es veia venir un futur gens falaguer, i no ha trigat a fer-se realitat un escenari lúgubre, equiparable als pitjors de la dramàtica època de la pandèmia CoVid.

No n’han après res, no han fet res per recuperar la sanitat pública que havíem tingut, i llavors ens toca als ciutadans agafar les regnes i l’impuls d’aquesta reivindicació. No seran aquest Govern ni sindicats dòcils els qui puguin emprendre la lluita contra la dèria privatitzadora i precaritzadora que s’infiltra per tot arreu. D’aquella pols, venen aquests fangs!

Per tot això, us convoquem a protestar amb nosaltres el proper dijous dia 20 de juny, a partir de les 10:30, davant la Conselleria de Salut (Travessera de les Corts 131-159, <M> L3 Les Corts), sota els lemes:
PROU RETALLADES A L’ICS

RESCATEM LA SANITAT PÚBLICA