Per una sanitat pública, universal i de qualitat

RÈQUIEM D’ESTIU A L’ICS

Posted By: Berta      RÈQUIEM D’ESTIU A L’ICS
Tros de notícia, sorpresa: aquest estiu, tampoc no n’hi haurà diners per a contractar suplències, eventualitats, etc., als CAPs ni als hospitals. Els responsables (?) del desastre, no cal dir-ho, ho atribueixen que si a la no aprovació de pressupostos 2024 de la Generalitat, que si a aquell dineral que suposadament ens hauran d’apujar els sous als treballadors de l’ICS arran l’últim conveni (‘3r Acord sobre condicions laborals…’ Més conegut com a merdAcord), que si a la manca de professionals, o al súmmum. Les pitjors excuses són sempre el primer abastable, a les butxaques dels pèssims gestors.
Però el que sentim de debò a la pell com a treballadors i usuaris de la sanitat, en canvi, és que tot això és només un altre clau pel taüt que preparen per a la sanitat pública, un pas més de conversió de l’Atenció Primària en el pròxim nínxol de negoci privat a costa de la sanitat i la salut de tots; i sabem del cert que aquests ‘arguments’ no assoleixen ni el valor de l’excusa pueril. Ens estan desballestant els serveis públics fonamentals, a plena llum i amb la legalitat de part seva, i encara s’hi entesten en el fet que ens creiem el seu relat victimista i ploricó, del tot fal·laç. És cert que els polítics s’enroquen amb insultar-se entre ells, però a la ciutadania encara ens tracten pitjor, quan ens insulten alhora que a més ens agredeixen i ens culpabilitzen de la seva inoperància. Si us plau, aturem aquesta tendència, perquè ja hem arribat al punt en què ens roben la salut i fins i tot l’aire que respirem.
Enrike Ilundain Infermer i sindicalista, CATAC-CTS