Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

Salut diu que la majoria de rastrejadors de Ferrovial seran contractats pel Departament a partir de febrer

Salut diu que la majoria de rastrejadors de Ferrovial seran contractats pel Departament a partir de febrer

Els treballadors han convocat una vaga per demanar ser subrogats quan el contracte amb l’empresa acabi aquesta setmana

El Departament de Salut preveu contractar una part important dels actuals treballadors de Ferrovial que fan el rastreig de casos de Covid-19. El contracte de la Generalitat amb aquesta empresa acaba aquesta mateixa setmana, el 31 de gener, i els seus treballadors volen que se’ls subrogui i puguin seguir treballant per l’AgĆØncia de Salut PĆŗblica de Catalunya. Per aixĆ², han convocat una vaga a partir d’aquest dimarts. Salut diu que no se’ls pot subrogar directament, perquĆØ el servei no serĆ  exactament el mateix, perĆ² ha obert una borsa de treball on s’han inscrit la majoria d’actuals treballadors.

Segons han explicat fonts de Salut a l’ACN, la subrogaciĆ³ del polĆØmic contracte, que ha estat en vigor des del juny passat i inicialment tenia un cost previst de 17 milions d’euros, no es podia fer perquĆØ el nou sistema de rastreig, tot i tenir aspectes comuns amb l’actual, tindrĆ  molts mĆ©s serveis: seguiment individualitzat, programaciĆ³ de proves o contacte amb serveis socials, entre altres. L’aplicatiu, a mĆ©s, tambĆ© serĆ  nou.

La conselleria, perĆ², vol aprofitar la formaciĆ³ i experiĆØncia dels actuals rastrejadors i per aixĆ² la setmana passada va obrir, de manera extraordinĆ ria, la borsa de treball del departament. S’hi van inscriure la majoria dels treballadors de Ferroser, la filial de Ferrovial contractada per aquest servei. Atenent als principis de mĆØrit i igualtat que regeixen en la contractaciĆ³ pĆŗblica, una part important d’aquests rastrejadors passaran a ser contractats directament per Salut per seguir fent aquesta feina.

Tot i aquesta borsa, els 850 rastrejadors de covid contractats per Ferroser estan cridats a la vaga convocada per IAC-CATAC des d’aquest dimarts fins el dijous 4 de febrer. Els sindicats CCOO i UGT tambĆ© demanen la continuĆÆtat dels contractes d’aquests treballadors.

A dia dā€™avui des del Departament de Salut no sā€™ha garantit que com a mĆ­nim el conjunt de rastrejadors de Ferroser continuĆÆn fent la mateixa activitat contractats per lā€™AgĆØncia de Salut PĆŗblica fins el 31 de maig. Si mĆ©s enllĆ  d’aquest dia continua sent necessĆ ria la seva tasca, el sindicat reclama que Salut mantingui la contractaciĆ³ d’aquests professionals.

Aquesta plantilla contractada per Ferroser actualment presta serveis des del SEM i treballen en tres centres de treball: ‘Sala Indra’ a Sant Joan DespĆ­, ‘Sala CiĆØncies’ i ‘Espai Vital’ a lā€™Hospitalet de Llobregat.

Font: Social.cat