Per una sanitat pública, universal i de qualitat

Salut diu que la majoria de rastrejadors de Ferrovial seran contractats pel Departament a partir de febrer

Salut diu que la majoria de rastrejadors de Ferrovial seran contractats pel Departament a partir de febrer

Els treballadors han convocat una vaga per demanar ser subrogats quan el contracte amb l’empresa acabi aquesta setmana

El Departament de Salut preveu contractar una part important dels actuals treballadors de Ferrovial que fan el rastreig de casos de Covid-19. El contracte de la Generalitat amb aquesta empresa acaba aquesta mateixa setmana, el 31 de gener, i els seus treballadors volen que se’ls subrogui i puguin seguir treballant per l’Agència de Salut Pública de Catalunya. Per això, han convocat una vaga a partir d’aquest dimarts. Salut diu que no se’ls pot subrogar directament, perquè el servei no serà exactament el mateix, però ha obert una borsa de treball on s’han inscrit la majoria d’actuals treballadors.

Segons han explicat fonts de Salut a l’ACN, la subrogació del polèmic contracte, que ha estat en vigor des del juny passat i inicialment tenia un cost previst de 17 milions d’euros, no es podia fer perquè el nou sistema de rastreig, tot i tenir aspectes comuns amb l’actual, tindrà molts més serveis: seguiment individualitzat, programació de proves o contacte amb serveis socials, entre altres. L’aplicatiu, a més, també serà nou.

La conselleria, però, vol aprofitar la formació i experiència dels actuals rastrejadors i per això la setmana passada va obrir, de manera extraordinària, la borsa de treball del departament. S’hi van inscriure la majoria dels treballadors de Ferroser, la filial de Ferrovial contractada per aquest servei. Atenent als principis de mèrit i igualtat que regeixen en la contractació pública, una part important d’aquests rastrejadors passaran a ser contractats directament per Salut per seguir fent aquesta feina.

Tot i aquesta borsa, els 850 rastrejadors de covid contractats per Ferroser estan cridats a la vaga convocada per IAC-CATAC des d’aquest dimarts fins el dijous 4 de febrer. Els sindicats CCOO i UGT també demanen la continuïtat dels contractes d’aquests treballadors.

A dia d’avui des del Departament de Salut no s’ha garantit que com a mínim el conjunt de rastrejadors de Ferroser continuïn fent la mateixa activitat contractats per l’Agència de Salut Pública fins el 31 de maig. Si més enllà d’aquest dia continua sent necessària la seva tasca, el sindicat reclama que Salut mantingui la contractació d’aquests professionals.

Aquesta plantilla contractada per Ferroser actualment presta serveis des del SEM i treballen en tres centres de treball: ‘Sala Indra’ a Sant Joan Despí, ‘Sala Ciències’ i ‘Espai Vital’ a l’Hospitalet de Llobregat.

Font: Social.cat