Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

18J vaga de personal temporal

18J vaga de personal temporal

18J Convocada vaga de personal funcionari interĆ­ i laboral temporal contra lā€™abĆŗs de la temporalitat en les administracions pĆŗbliques a tot lā€™Estat.

FIXESA JA!Cartell convocatĆ²ria
LES QUE HI SƓN ES QUEDEN!
CONSOLIDACIƓ DE PERSONES, NO DE VACANTS! NO A LA REFORMA Dā€™ICETA!

Des de la IAC sindicat majoritari a la funciĆ³ pĆŗblica, donem suport a aquesta convocatĆ²ria de vaga i a totes les accions que es duran a terme aquesta setmana i convidem a totes les treballadores i treballadors afectats a secundar totes aquestes accions. Hem treballat i lluitat conjuntament amb els sindicats convocants, plataformes i altres per les mateixes reivindicacions. En un moment tan important i greu, on milers i milers de llocs de treball estan en joc, Ć©s fonamental que sā€™escolti la veu dels i les treballadores en el debat polĆ­tic, en el mediĆ tic i en els despatxos on decideixen el nostre futur sense el nostre consentiment.

Aquest 18J estan convocades a la vaga totes les persones treballadores funcionĆ ries interines i laborals temporals de les administracions pĆŗbliques, de tot lā€™estat, pels sindicats ConfederaciĆ³n Intersindical, Co.bas, Solidaridad Obrera, SAS, CUT Galiza, Intersindical Valenciana i ISTA.

Aquesta vaga tĆ© com a objectiu fonamental el que sā€™estableixi una nova normativa estatal que asseguri la consolidaciĆ³ de lā€™ocupaciĆ³ de tots els empleats pĆŗblics actualment en situaciĆ³ dā€™interinitat de les administracions local, autonĆ²mica i estatal, aixĆ­ com lā€™enfortiment de tots els serveis que es presten a la ciutadania des de lā€™administraciĆ³ pĆŗblica.

Reclamem:

  • Lā€™estabilitat dels empleats pĆŗblics en situaciĆ³ dā€™interinitat. Pretenem que sā€™estableixi una legislaciĆ³ que realment reculli la consolidaciĆ³ de personal en abĆŗs de temporalitat, dā€™acord amb el que estableix el Tribunal de JustĆ­cia de la UniĆ³ Europea en la seva sentĆØncia de 19 de marƧ de 2020, que va determinar que Espanya abusa dels contractes successius del personal interĆ­.

Dā€™altra banda, la proposta de modificaciĆ³ de lā€™EBEP del ministre Iceta, no nomĆ©s no soluciona el problema sinĆ³ que lā€™agreujarĆ  encara mĆ©s, ja que sanciona les treballadores i treballadors en abĆŗs de temporalitat amb lā€™acomiadament forĆ§Ć³s i sense indemnitzaciĆ³, no aporta solucions a la temporalitat i, fins i tot, promou la precaritzaciĆ³ de les plantilles. PretĆ©n resoldre la temporalitat amb mĆ©s temporalitat, penalitza a les i els usuaris dels serveis pĆŗblics, pel quĆØ Ć©s una amenaƧa latent per a la continuĆÆtat dels serveis pĆŗblics i, en definitiva, no contempla cap soluciĆ³ al colĀ·lectiu de personal actual en abĆŗs de temporalitat

PLATAFORMA REIVINDICATIVA

  • EstabilitzaciĆ³ de totes les persones en situaciĆ³ dā€™interinitat fraudulenta de totes les administracions pĆŗbliques.
  • Modificacions normatives que possibilitin lā€™estabilitzaciĆ³ que es reclama.
  • Retirada de el pla de modificaciĆ³ del Text RefĆ³s de lā€™Estatut BĆ sic de lā€™Empleat PĆŗblic proposat pel ministre de PolĆ­tica Territorial en el si de la Taula de la FunciĆ³ PĆŗblica.
  • PotenciaciĆ³ i reforƧ dels Serveis PĆŗblics.

 

18J, A LES 12:00, CONCENTRACIƓ A PlaƧa Sant Jaume.