Per una sanitat pública, universal i de qualitat

La vacuna de Pfizer contra la Covid perd la meitat d’efectivitat 6 mesos després

Ho revela un estudi de la mateixa farmacèutica, que admet que la baixada no es deu a la variant delta, sinó a la mateixa vacuna.

La vacuna contra la Covid-19 de les farmacèutiques Pfizer i BioNTech perd gairebé la meitat de l’efectivitat passats 6 mesos de la vacunació.

Ho assegura una recerca publicada aquest dilluns a la revista científica The Lancet, que precisa que l’efectivitat per evitar la infecció passa del 88% el primer mes al 47% 5 mesos després.

La recerca, feta per investigadors de Pfizer i del gegant sanitari nord-americà Kaiser Permanente, admet que la baixada es deu a la vacuna mateixa i no a la variant delta del virus.

Per fer-la, han analitzat els registres de gairebé 3 milions i mig d’usuaris de Kaiser Permanente del sud de Califòrnia entre el desembre del 2020 a l’agost del 2021.
Més eficaç amb la variant delta

La part positiva, ha assegurat Sara Tartof, responsable de l’estudi per part de Kaiser, és la constatació que la vacuna funciona també amb la variant delta:

“Per a nosaltres, això suggereix que la delta no és una variant que s’escapi de la protecció de la vacuna, perquè, si fos el cas, no hauríem trobat una protecció alta després de la vacunació.”

De fet, els resultats de l’estudi mostren que, contra la variant delta, la vacuna és més eficaç que contra les altres: té un 93% d’eficàcia després del primer mes, i baixa al 53% després de 4 mesos.

Font: ccma