Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

PROU DISCRIMINACIONS AL PERSONAL

Sr. Jordi Ara del Rey, Director Gerent de la RegiĆ³ sanitĆ ria Metropolitana Nord
Sr. Joan Grau, Director de persones i desenvolupament
Sr, Isabel AndrĆ©s MartĆ­nez, Directora dā€™infermeria

Al personal dā€™infermeria que si li estĆ  oferint una nova contractaciĆ³ en rĆØgim dā€™interinitat per vacant, se li ha comunicat mitjanƧant mail el segĆ¼ent:

– Tal com vĆ rem informar, a partir del febrer 2022 passes a interina mantenint la normativa contractual dā€™eventuals(VAC, roda lliurances…).

Volem posar en el seu coneixement que aixĆ² va en contra del que estableix tant lā€™Estatut Marc, Ley 55/2013 de 13 de desembre, com lā€™Estatut bĆ sic de lā€™empleat pĆŗblic, decreto legislativo 5/2015 de 30 dā€™octubre.

Lā€™estatut Marc estableix en el seu article 9, que els nomenaments de personal temporal poden ser dā€™interinitat o de personal eventual o de substituciĆ³.
ā€œEl nombramiento de carĆ”cter interino se expedirĆ” para el desempeƱo de una plaza vacante de los centros o servicios de salud, cuando sea necesario atender las correspondientes funcionesā€.

Per tant, el personal interĆ­ forma part de la plantilla estructural dels centres, no Ć©s personal eventual.

En conseqĆ¼ĆØncia, Ć©s evident que al personal interĆ­ per vacant no se li pot aplicar el rĆØgim de personal eventual ja que la naturalesa de la seva contractaciĆ³ no Ć©s la mateixa, i perquĆØ el mateix estatut marc diu que li sĆ³n dā€™aplicaciĆ³ la mateixa normativa que al personal fix, o sigui que el rĆØgim de vacances, descansos, permisos graciables…, tenen elm mateix tractament que el del personal de plantilla fix.

Lā€™Estatut bĆ sic de lā€™empleat PĆŗblic, diu el seu article 10 apartat 5 ā€œAl personal funcionario interino le serĆ” aplicable el rĆ©gimen general del personal funcionario de carrera en cuanto sea adecuado a la naturaleza de su condiciĆ³n temporal y al carĆ”cter extraordinario y urgente de su nombramiento, salvo aquellos derechos inherentes a la condiciĆ³n de funcionario de carreraā€.

Les SentĆØncies del tribunal Suprem de lā€™Estat espanyol com les de la justĆ­cia europea estableixen que per igual lloc de treball no es pot discriminar al personal interĆ­ del personal fix.

Per tant, la normativa dā€™aplicaciĆ³ al personal que presta serveis per a lā€™AdministraciĆ³ estableix, amb claredat, que al personal que Ć©s interĆ­ per vacant la normativa dā€™aplicaciĆ³ en el seu rĆØgim de descansos, vacances, conciliaciĆ³ de la vida personal i laboral, lliurances, Ć©s la mateixa normativa dā€™aplicaciĆ³ que la del personal de plantilla fix, i per tant, no poden ser discriminats per un criteri que vol imposar les vacances i els dies de lleure, quan la mateixa norma estableix que sĆ³n de lliure disposiciĆ³.

A mĆ©s dā€™aixĆ², volem manifestar tambĆ©, el malestar patent dintre de la plantilla del nostre centre, pel tracte que estĆ  rebent contĆ­nuament. El nou personal interĆ­ es mereix un respecte, es mereix que li siguin respectats els seus drets laborals i a mĆ©s, li sigui agraĆÆda i reconeguda la seva tasca i dedicaciĆ³ durant tot aquest perĆ­ode de pandĆØmia. Al personal no se li pot dir amb 5 dies dā€™antelaciĆ³ que comencen les seves vacances, lā€™obligatorietat dā€™agafar 10 o 20 i posar un rĆØgim de lliurances de cap de setmana diferent a la resta. No tenim persones treballadores de primera de segona i de tercera.

Per tot aixĆ², exigim que es deixi sense efecte aquest tractament i al personal se li apliqui la seva normativa sense vulnerar els seus drets, tant laborals com personals, per la seva tasca i dedicaciĆ³ al nostre centre. Totes i cadascuna de les persones treballadores del nostre hospital som importants pel correcte funcionament del dia dia i la correcta assistĆØncia. Prou ja de maltractament a la plantilla del nostre centre, prou ja de faltes de respecte i de consideraciĆ³ als nostres professionals.

Sense la totalitat de persones treballadores aquest hospital ni estaria on estĆ  ara, ni seria el que Ć©s ara.

El personal de enfermerĆ­a de Can Ruti denuncia los nuevos contratos de interinos