Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

NegociaciĆ³ del Tercer Acord

Aquest any 2022 sā€™ha convertit en un any de gran importĆ ncia per als treballadors de lā€™ICS i Ć©s que conflueixen diversos factors que alteraran, CATAC-CTS IAC lluitarem que sigui per a millor, el dia a dia de les treballadores de lā€™empresa.

Per una banda la finalitzaciĆ³ del procĆ©s dā€™oposiciĆ³ que es va iniciar al 2018 i que, esperem, dā€™una vegada per totes es preveu que finalitzi aquest any amb lā€™estabilitzaciĆ³ de milers de llocs de treball.

Per una altra un nou procĆ©s dā€™estabilitzaciĆ³ del personal de lā€™ICS que sā€™ha dā€™iniciar quan sā€™acabi de resoldre lā€™anterior oposiciĆ³ i que ha de suposar estabilitzar a molts dels interins que no sā€™hagin tret plaƧa amb lā€™actual oposiciĆ³.

I per Ćŗltim i no menys important la negociaciĆ³ del III acord de la mesa sectorial de sanitat. Aquest acord Ć©s el que regeix les condicions laborals i econĆ²miques del personal de lā€™ICS i que no sā€™havien tocat (retallades apart) des de lā€™any 2006. Ɖs de gran importĆ ncia per a tots els col.lectius aconseguir un bon acord ja que regularĆ  les condicions laborals dels propers anys.

Hom podria pensar que desprĆØs de la pandĆØmia viscuda i que, suposadament, ja estĆ  controlada. DesprĆØs dels aplaudiments de la poblaciĆ³ i de la classe polĆ­tica. DesprĆØs dels copets a lā€™esquena, de dir el bons que som i de la medalla dā€™or del parlament, la Generalitat i per extensiĆ³ lā€™ICS tindrien pensat millorar les condicions de les seves treballadores quan pĆŗblicament han reconegut que no estem, ni de lluny, remunerades com toca.

Doncs dā€™aixĆ² res de res. Actualment ens trobem en la fase que lā€™ICS proposa les seves suposades millores per al personal que hi treballa, sā€™ha parlat de carrera professional, de dpoā€™s i de les condicions laborals del personal dā€™hospital, queden per tant temes a parlar, i de moment el que ha ofert Ć©s, en el millor dels casos decebedor. Lā€™ICS en la seva proposta ha menyspreat a totes les persones que hi treballem i que desenvolupem la nostra feina amb dedicaciĆ³ i professionalitat. Tant Ć©s aixĆ­ que, com ens descuidem, en el tercer acord ens sortirĆ  a pagar.

Una vergonya de polĆ­tics, una vergonya de directius i una vergonya de proposta de pacte.