Per una sanitat pública, universal i de qualitat

Negociació del Tercer Acord

Aquest any 2022 s’ha convertit en un any de gran importància per als treballadors de l’ICS i és que conflueixen diversos factors que alteraran, CATAC-CTS IAC lluitarem que sigui per a millor, el dia a dia de les treballadores de l’empresa.

Per una banda la finalització del procés d’oposició que es va iniciar al 2018 i que, esperem, d’una vegada per totes es preveu que finalitzi aquest any amb l’estabilització de milers de llocs de treball.

Per una altra un nou procés d’estabilització del personal de l’ICS que s’ha d’iniciar quan s’acabi de resoldre l’anterior oposició i que ha de suposar estabilitzar a molts dels interins que no s’hagin tret plaça amb l’actual oposició.

I per últim i no menys important la negociació del III acord de la mesa sectorial de sanitat. Aquest acord és el que regeix les condicions laborals i econòmiques del personal de l’ICS i que no s’havien tocat (retallades apart) des de l’any 2006. És de gran importància per a tots els col.lectius aconseguir un bon acord ja que regularà les condicions laborals dels propers anys.

Hom podria pensar que desprès de la pandèmia viscuda i que, suposadament, ja està controlada. Desprès dels aplaudiments de la població i de la classe política. Desprès dels copets a l’esquena, de dir el bons que som i de la medalla d’or del parlament, la Generalitat i per extensió l’ICS tindrien pensat millorar les condicions de les seves treballadores quan públicament han reconegut que no estem, ni de lluny, remunerades com toca.

Doncs d’això res de res. Actualment ens trobem en la fase que l’ICS proposa les seves suposades millores per al personal que hi treballa, s’ha parlat de carrera professional, de dpo’s i de les condicions laborals del personal d’hospital, queden per tant temes a parlar, i de moment el que ha ofert és, en el millor dels casos decebedor. L’ICS en la seva proposta ha menyspreat a totes les persones que hi treballem i que desenvolupem la nostra feina amb dedicació i professionalitat. Tant és així que, com ens descuidem, en el tercer acord ens sortirà a pagar.

Una vergonya de polítics, una vergonya de directius i una vergonya de proposta de pacte.