Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

Ortopanto a Tarragona

A l’Ć mbit de primĆ ria de la GerĆØncia Territorial del Camp de Tarragona de lā€™ICS portem mĆ©s de 3 setmanes sense ortopantomĆ²graf. Aquest aparell de Rx que serveix per a poder fer radiografies dels maxilĀ·lars i les dents, Ć©s una eina indispensable per a poder fer un diagnĆ²stic adequat previ a moltes de les intervencions, entre elles les extraccions dentĆ ries, que es fan en els serveis de Salut Bucodental

CATAC-CTS/IAC portem molt temps reclamant a la DirecciĆ³ de la GerĆØncia la instalĀ·laciĆ³ d’un nou aparell a Reus donat que els usuaris de la prĆ²pia ciutat de Reus, aixĆ­ com els de les comarques del Priorat, i Baix Camp havien de desplaƧar-se a Tarragona per fer-se una prova, la qual avui en dia, ja en disposen molts serveis privats dā€™odontologia. El volum de poblaciĆ³ justificava en escreix aquest nou servei.

Lluny d’aquesta situaciĆ³ desitjada, avui contemplem com portem quasi un mes sense aquest Ćŗnic aparell i constatant que moltes consultes d’odontologia de lā€™ICS no poden avanƧar en la seva tasca per lā€™absĆØncia de proves diagnĆ²stiques.

CATAC-CTS/IAC considerem inconcebible la deixadesa amb la que sā€™estĆ  portant tota aquesta situaciĆ³ i que deixa a la poblaciĆ³ abocada a buscar alternatives en el sector privat, amb el perjudici que aixĆ² li comporta, sobretot als sectors mĆ©s vulnerables. Sense proves diagnĆ²stiques, la capacitat de resoluciĆ³ de les consultes d’odontologia de lā€™ICS es veu molt disminuĆÆda i les llistes dā€™espera, molt augmentades.