Per una sanitat pública, universal i de qualitat

Ortopanto a Tarragona

A l’àmbit de primària de la Gerència Territorial del Camp de Tarragona de l’ICS portem més de 3 setmanes sense ortopantomògraf. Aquest aparell de Rx que serveix per a poder fer radiografies dels maxil·lars i les dents, és una eina indispensable per a poder fer un diagnòstic adequat previ a moltes de les intervencions, entre elles les extraccions dentàries, que es fan en els serveis de Salut Bucodental

CATAC-CTS/IAC portem molt temps reclamant a la Direcció de la Gerència la instal·lació d’un nou aparell a Reus donat que els usuaris de la pròpia ciutat de Reus, així com els de les comarques del Priorat, i Baix Camp havien de desplaçar-se a Tarragona per fer-se una prova, la qual avui en dia, ja en disposen molts serveis privats d’odontologia. El volum de població justificava en escreix aquest nou servei.

Lluny d’aquesta situació desitjada, avui contemplem com portem quasi un mes sense aquest únic aparell i constatant que moltes consultes d’odontologia de l’ICS no poden avançar en la seva tasca per l’absència de proves diagnòstiques.

CATAC-CTS/IAC considerem inconcebible la deixadesa amb la que s’està portant tota aquesta situació i que deixa a la població abocada a buscar alternatives en el sector privat, amb el perjudici que això li comporta, sobretot als sectors més vulnerables. Sense proves diagnòstiques, la capacitat de resolució de les consultes d’odontologia de l’ICS es veu molt disminuïda i les llistes d’espera, molt augmentades.