Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

InformaciĆ³ de la Mesa Sectorial 29-7-2022

Lā€™ICS no reconeix la falta de cobertura de professionalsĀ i diu que sā€™han incrementat les plantilles.

CATAC-CTS vam manifestar la falta de personal que estem patint a tots els centres, tant de primĆ ria com dā€™hospital, no tan sols de categories deficitĆ ries, de tots els estaments. Lā€™ICS diu que sā€™han incrementat les plantilles i no reconeix que aixĆ² estigui succeint. Manifestem que la situaciĆ³ ja no es pot aguantar i que els professionals estem al lĆ­mit.

Llei estabilitzaciĆ³, lā€™ICS informa que totes les comunitats autĆ²nomes estan tenint reunions amb el ministeri per tal dā€™establir uns criteris que siguin els mateixos per a totes. En aquest moment falta per concretar quin temps treballat es tindrĆ  en compte a la convocatĆ²ria si serĆ  dintre del sistema nacional de salut o Ćŗnicament els temps treballat a lā€™ICS, i si podrem presentar-nos a la comunitat autĆ²noma que vulguem.
La llei preveu una Ćŗnica convocatĆ²ria amb un pagament Ćŗnic de taxes, via extraordinĆ ria i via ordinĆ ria.

Via extraordinĆ ria, Barem de mĆØrits. Places dā€™abans del 01/01/2016.
Barem de mĆØrits + oposiciĆ³ no eliminatĆ²ria. Places de 01/01/2016 al 31/12/2017.

Via ordinĆ ria, Barem de mĆØrits + oposiciĆ³. Places posteriors al 01/01/2018.
Concurs oposiciĆ³ 60/40% (oposiciĆ³/mĆØrits).

CATAC-CTS demanem la mĆ xima valoraciĆ³ del temps treballat, tant per la via extraordinĆ ria com per la via ordinĆ ria.

Estat de les convocatĆ²ries, ens passen la segĆ¼ent informaciĆ³ de lā€™estat de les convocatĆ²ries:

 

Es torna a aclarir que lā€™ordre de puntuaciĆ³ del llistat definitiu serĆ  lā€™odre que sā€™utilitzarĆ , o bĆ© per agafar hospital o per agafar S.A.P. El criteri de continuĆÆtat assistencial sā€™utilitzarĆ  una vegada escollida la S.A.P o lā€™Hospital.

Amb relaciĆ³ a la documentaciĆ³ a presentar una vegada sā€™hagi escollit la plaƧa, l’acreditaciĆ³
de la capacitat funcional i de l’habilitaciĆ³ es farĆ  cĆ rrec la UBP de cada centre. Sā€™enviarĆ  pel correu corporatiu a cada persona una autoavaluaciĆ³ que serĆ  certificada per les UBPā€™s. Pel que fa al certificat de penals, les persones que el tinguin vigent no farĆ  falta que el tornin a presentar. Fem aquest aclariment davant les diferents informacions errĆ²nies que sā€™estan donant.

Del tema de les DPOā€™s, CATAC-CTS pregunta a sobre de la modificaciĆ³ que es va fer de la InstrucciĆ³ de lā€™aplicaciĆ³ dels DPOā€™s, i en concret si continua vigent. Lā€™ICS contesta que si, per tant les persones que concatenin contractes que sumin mĆ©s de sis mesos tenen dret a cobrar DPOā€™s aquest 2022.