Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

Triennis

Posted By: BertaĀ 

Triennis

Com ja deu saber tot el personal que treballem a lā€™ICS existeix un complement anomenat triennis que complementen la nĆ²mina. Aquest complement, tal i com el nom indica, sā€™aconsegueix cada tres anys i Ć©s acumulatiu.

Fins fa no gaire la persona que acomplia els tres anys de treball els havia de reclamar per escrit per a que li reconeguessin el primer trienni i, a partir dā€™aquest, ja es feia automĆ ticament. Afortunadament per al personal que treballa ja estĆ  treballant a lā€™ICS aixĆ² va canviar i, actualment, se li reconeix el primer nivell, i els successius,Ā  de forma automĆ tica.

Ara bĆ©, quĆØ passa amb el personal que ve dā€™altres empreses? Doncs bĆ©, segons on hagi treballat pot ser que se li reconegui tota lā€™antiguitat i no nomĆ©s la del temps treballat a lā€™ICS perĆ², incomprensiblement, nomĆ©s es reconeix els triennis dels llocs de treball que podeu trobar en el document pdf adjunt. I Ć©s que segons la normativa actual nomĆ©s es reconeixen els triennis de les entitats en quĆØ el 50% o mĆ©s del pressupost provingui de fons pĆŗblic. AixĆ­ doncs ens podem trobar que, tot i treballar en un centre sanitari que dona un servei pĆŗblic, no es concedeixin els triennis amb aquest argument.

DOGC Centres triennis

En alguns centres hem trobat personal que tenia dret a cobrar fins a 6 triennis i que desconeixia aquesta informaciĆ³.

PerĆ² quĆØ passa quan has treballat en la mateixa categoria laboral en una empresa que no surt a la llista? Doncs dā€™entrada lā€™ICS el denega. Contra aquesta resoluciĆ³ queda la possibilitat de fer un recurs dā€™alƧada al propi ICS per a que ens reconegui el temps treballat en una altra instituciĆ³, a Espanya hi ha sentĆØncies del tribunal suprem que avalen aquesta reclamaciĆ³ i a la que podem esmentar en el recurs dā€™alƧada per intentar que es reconeguin aquests triennis..

SENTƈNCIA

Val a dir que ens sembla un error monumental no reconĆØixer el temps treballat a aquelles persones que han exercit en centres fora dā€™aquesta llista ja que aixĆ² pot frenar lā€™arribada de nous professionals que tant necessita lā€™ICS. De la mateixa manera Ć©s un error no comptabilitzar el temps treballat fora de lā€™ICS per a la carrera professional.

Si teniu algun dubte o problema a lā€™hora de reclamar els triennis us podeu dirigir a la nostra secciĆ³ sindical.

ANNEX I
CERTIFICACIƓ DE SERVEIS PREVIS