Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

InformaciĆ³ de la mesa sectorial del 28 d’octubre de 2022

La publicaciĆ³ al DOGC de les noves incorporacions serĆ  el 31 de gener

Presenten una modificaciĆ³ respecte de la llista dā€™especialitats mĆØdiques deficitĆ ries, es trasllada la discussiĆ³ a les juntes de personal per tal que hi facilitin la informaciĆ³ i sā€™ elevarĆ  a la propera Mesa Sectorial.

Lā€™ICS presenta un document dā€™acord amb totes les comunitats autĆ²nomes de recomanacions pel procĆ©s dā€™estabilitzaciĆ³ derivat de la Llei 20/2021, del 28 de desembre. Informa, tambĆ©, Ā que hi ha negociacions per modificar lā€™ Estatut Marc ( article 31.4).
Una Ćŗnica convocatĆ²ria que suposaria un total de 13200 places ( sumant a les ja ofertades les taxes de reposiciĆ³ dels anys 2019,2020,2021 i 2022) amb tres fases , una primera fase per mĆØrits. Sols es computarĆ  el temps treballat com personal estatutari (eventual i interĆ­) a lā€™ICS.
La segona fase: 60 % OPOSICIƓ i 40% MƈRITS ( sols temps treballat com personal estatutari ICS).
Un tercera fase que serĆ  un Concurs-oposiciĆ³.
Es constitueix a un grup de treball i es marca un calendari de reunions per arribar a un acord: 4.11.2022 a les 11 h primera reuniĆ³, per tal de negociar el criteris i el barem de la convocatĆ²ria per mĆØrits, i la resta de convocatĆ²ries.

ESTAT DE LES CONVOCATƒRIES: Sā€™han presentat 165 recursos de DSI i 35 recursos TCAI, Auxiliares Ā Administratives tenen de termini per presentar recurs Ā fins el 4.11.22.
MĆ©s del 90% dels opositors tindran la GerĆØncia Territorial que han demanat amb primera opciĆ³ i miraran de facilitar les comissions de servei entre gerĆØncies per facilitar aproximaciĆ³ del professional al domicili.
En relaciĆ³ al certificat mĆØdic que cal presentar per poder agafar la plaƧa, les UBPs traslladaran una Ā enquesta de salut als i les professionals que els hagin assignat la GerĆØncia territorial i en farĆ  valoraciĆ³ per prendre possessiĆ³ de la plaƧa fixa. Per tant no serĆ  necessari fer cap certificat mĆØdic, ja que el trĆ mit es realitzarĆ  mitjanƧant les UBPs.
La publicaciĆ³ al DOGC de la resoluciĆ³ de totes les convocatĆ²ries del 2018 i 2019, serĆ  Ā el 31.1.2023, per incorporar-se a partir del 1.2.2023. CATAC-CTS tornem a demanar que es pugui escollir el Centre de Treball per ordre de prelaciĆ³ i que no sigui per SAP.
La resta de sindicats no es pronuncien.

Proposta III ACORD MESA SECTORIAL aturades les reunions del grup de treball pendents dā€™ entrega dā€™un document de proposta. Lā€™ICS estĆ  redactant el document i pendent de fer reuniĆ³ amb la Conselleria, es compromet a convocar en breu el grup de treball, segona quinzena de novembre 22. Ens sorprĆØn lā€™actitud de la resta de sindicats de la Mesa, cap menciĆ³ a la negociaciĆ³ del tercer acord, pel que sembla no volen negociar, per quĆØ serĆ ?. Al marƧ de lā€™any que ve tenim eleccions sindicals, esperem que no sigui que volen que passi aquesta data per hipotecar el nostre futur.

BORSA DE TREBALL: Presentem la denĆŗncia del Pacte de la Borsa de treball i demanem lā€™obertura de la negociaciĆ³ dā€™ un nou pacte. Lā€™ ICS mantĆ© el discurs que com no som signants no el podem denunciar. Ens veurem als tribunals. Per suposat que UGT, SATSE i Sindicat de Metges, signants del Pacte no van obrir boca, ja els hi va bĆ©.

Lā€™ ICS ha demanat 4679 noves interinitats estructurals pel lā€™any 2023 que sā€™han dā€™ incorporar per llei de pressupostos o per un acord de govern. Si no els hi donen faran la creaciĆ³ dā€™ un programa que cobreixi aquesta necessitat un any i fins tenir la llei de pressupostos nova amb lā€™assignaciĆ³ de les vacants.

Carrera Professional: els treballadors que la sol.liciten a la campanya del 2023 ( sol.licitud del 1 al 31 de desembre del 2022) quan es resolgui la cobraran, al novembre del 2023 amb efectes retroactius des 1.1.2023 desapareixent lā€™any de carĆØncia.

Els Auxiliars Administratius que tinguin temps treballat de zeladors cobrant el complement dā€™atenciĆ³ a lā€™ usuari que sol.liciten la carrera professional, cal que es dirigeixin a la DirecciĆ³ de Persones del seu Ć mbit per tal que els computin aquest temps de treball de zelador per a la carrera dā€™auxiliar administratiu/va.

Lā€™ ICS avaluarĆ  i tĆ© interĆØs per consolidar els nous perfils professionals de Salut PĆŗblica encarregats pel Departament de Salut ( psicĆ²legs, nutricionistes, higienistes dentals i fisioterapeutes) implementats als centres dā€™ atenciĆ³ primĆ ria.

Pel que fa al pagament dels festius del dia 25 de desembre i lā€™1 de gener que cauen en diumenge, lā€™ICS diu que es pot cobrar com a gratificaciĆ³ extraordinĆ ria o bĆ© com a atenciĆ³ continuada per serveis extraordinaris, en aquest cas no computaria com a dia treballat. CATAC-CTS es posicionem en contra i demanem que no es torni cap dia i es pagui com a un festiu extraordinari, la resta de sindicats no es pronuncien. Lā€™ICS diu que no es farĆ  com demanem nosaltres.

Sense mĆ©s temes a tractar es va tancar la reuniĆ³ a 16,30 hores.