Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

L’ICS se’n fa l’orni amb la vaga… i amb tots els seus treballadors i usuaris

JOC BRUT contra una vaga justa, necessĆ ria i llargament esperada

DesprĆ©s dā€™haver vist rebutjada la convocatĆ²ria adreƧada des de Mesa Sindical, composada per sindicats de la sanitat concertada, grĆ cies a un tecnicisme, ens trobem avui amb la mateixa situaciĆ³ a lā€™ICS, que fa servir el mateix tipus de tecnicisme per rebutjar la convocatĆ²ria de CATAC-CTS, perfectament registrada al Departament dā€™Empresa i Treball. De fet aquest mateix matĆ­, el conseller corresponent ā€“Roger Torrentā€“ ha emĆØs lā€™ordre de serveis mĆ­nims corresponent, recollint al peu de la lletra es dies, continguts i detalls comunicats en el seu moment.

Ɖs a dir: els estan traint els nervis, i miren dā€™aturar la protesta incontenible de les treballadores i treballadors de la sanitat, a la quĆØ sā€™hi sumen incomptables plataformes socials, de qualsevol manera per molt desvergonyida que sigui… perĆ² NO ENS ATURARAN. Miren de retallar-nos, tambĆ©, el dret a protestar, perĆ² no ho aconseguiran.

Ja pot ser que tambĆ© aconsegueixin deixar sense efecte la convocatĆ²ria de vaga de CATAC-CTS, perĆ² us adrecem un missatge tranquilā€¢litzador, en el sentit de quĆØ encara hi ha prou convocatĆ²ries vigents i no invalidades, per tal de poder tirar endavant amb les activitats i mobilitzacions previstes pels dies 24 a 26 de gener.

Considerem, com a principi fonamental per a aquestes jornades de vaga, que el fet de qui convoqui o qui no pugui convocar Ć©s del tot irrellevant: el protagonisme dā€™aquesta vaga, tant justa i necessĆ ria, i tant llargament reclamada, correspon a tots els usuaris/es i treballadors/es de la nostra maltractada sanitat, que se sostĆ© nomĆ©s, amb tot el desballestament i precaritzaciĆ³ patits des de ja fa anys, per les contribucions i lā€™esforƧ conjunt de la societat i de les plantilles que fan el motor i sostĆ© dā€™aquest vaixell sota bombardeig constant.

Per tant, us animem a totes i tots a la participaciĆ³ activa en totes les mobilitzacions i jornades de vaga que es mantinguin dempeus, segons criteris tant individuals com colā€¢lectius, i que FEM TOTS PLEGATS SENTIR LA CRIDA PER RECUPERAR UNA SANITAT 100% PƚBLICA, EFICIENT, UNIVERSAL I DE QUALITAT.

 

https://dogc.gencat.cat/ca/document-del-dogc/?documentId=949922

Generalitat de Catalunya
Departament dā€™Empresa i Treball
ORDRE EMT/ /2023, per la qual es garanteix el servei essencial en tots els centres i empreses sanitĆ ries, sĆ²cio-sanitĆ ries, residencials i assistencials tant pĆŗbliques com privades de Catalunya.