Per una sanitat pública, universal i de qualitat

L’ICS se’n fa l’orni amb la vaga… i amb tots els seus treballadors i usuaris

JOC BRUT contra una vaga justa, necessària i llargament esperada

Després d’haver vist rebutjada la convocatòria adreçada des de Mesa Sindical, composada per sindicats de la sanitat concertada, gràcies a un tecnicisme, ens trobem avui amb la mateixa situació a l’ICS, que fa servir el mateix tipus de tecnicisme per rebutjar la convocatòria de CATAC-CTS, perfectament registrada al Departament d’Empresa i Treball. De fet aquest mateix matí, el conseller corresponent –Roger Torrent– ha emès l’ordre de serveis mínims corresponent, recollint al peu de la lletra es dies, continguts i detalls comunicats en el seu moment.

És a dir: els estan traint els nervis, i miren d’aturar la protesta incontenible de les treballadores i treballadors de la sanitat, a la què s’hi sumen incomptables plataformes socials, de qualsevol manera per molt desvergonyida que sigui… però NO ENS ATURARAN. Miren de retallar-nos, també, el dret a protestar, però no ho aconseguiran.

Ja pot ser que també aconsegueixin deixar sense efecte la convocatòria de vaga de CATAC-CTS, però us adrecem un missatge tranquil•litzador, en el sentit de què encara hi ha prou convocatòries vigents i no invalidades, per tal de poder tirar endavant amb les activitats i mobilitzacions previstes pels dies 24 a 26 de gener.

Considerem, com a principi fonamental per a aquestes jornades de vaga, que el fet de qui convoqui o qui no pugui convocar és del tot irrellevant: el protagonisme d’aquesta vaga, tant justa i necessària, i tant llargament reclamada, correspon a tots els usuaris/es i treballadors/es de la nostra maltractada sanitat, que se sosté només, amb tot el desballestament i precarització patits des de ja fa anys, per les contribucions i l’esforç conjunt de la societat i de les plantilles que fan el motor i sosté d’aquest vaixell sota bombardeig constant.

Per tant, us animem a totes i tots a la participació activa en totes les mobilitzacions i jornades de vaga que es mantinguin dempeus, segons criteris tant individuals com col•lectius, i que FEM TOTS PLEGATS SENTIR LA CRIDA PER RECUPERAR UNA SANITAT 100% PÚBLICA, EFICIENT, UNIVERSAL I DE QUALITAT.

 

https://dogc.gencat.cat/ca/document-del-dogc/?documentId=949922

Generalitat de Catalunya
Departament d’Empresa i Treball
ORDRE EMT/ /2023, per la qual es garanteix el servei essencial en tots els centres i empreses sanitàries, sòcio-sanitàries, residencials i assistencials tant públiques com privades de Catalunya.