Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

3er Acord

Lā€™ICS va convocar una reuniĆ³ de la comissiĆ³ negociadora del tercer acord el passat 20 de marƧ. Des de llavors no sā€™ha tornat a reunir el grup de treball, perĆ² ja vam avisar que desprĆ©s de les eleccions sindicals es signaria el nou acord. La recent signatura per part de CCOO, UGT i SATSE de lā€™acord del SISCAT que vincula a tots els centres de la sanitat concertada, acord semblant al que lā€™ICS ens estan proposant a la nostra Mesa de negociaciĆ³, estan vinculant la negociaciĆ³ ja que segons lā€™ICS, no poden proposar condicions diferents a les signades al SISCAT.

Que va proposar lā€™ICS a la reuniĆ³ del 20 de marƧ:

  • Carrera Professional: no tothom que compleixi amb els requisits podrĆ  accedir al nivell de carrera. Es posarĆ  un percentatge de topall. Ɖs a dir, amb els crĆØdits que cada persona aporti es farĆ  un llistat, i nomĆ©s podrĆ  accedir-hi un mĆ xim de persones per nivell. Per tant aixĆ² suposarĆ  una retallada en lā€™accĆ©s a la carrera professional i els diferents nivells.
  • No es proposa cap increment en el pagament de les DPOS, per tant es mantĆ© el greuge comparatiu entre les diferents categories.
  • TambĆ© proposen una reducciĆ³ de la jornada ordinĆ ria al personal facultatiu de 1728 hores a 1642.
  • La realitzaciĆ³ de lā€™atenciĆ³ continuada continuarĆ  sent obligatĆ²ria per a personal facultatiu i infermeres.
  • El preu dā€™hora dā€™atenciĆ³ continuada dā€™infermera, deixa de ser el 175% de lā€™hora ordinĆ ria i passa a ser de 25 euros lā€™hora, amb aquest descompte del preu hora, diuen que pagaran 1000 amb el sou del mes de les vacances. A part el professional sā€™haurĆ  de comprometre a treballar un mĆ­nim de 100 hores lā€™any en la programaciĆ³ de diumenges i festius als hospitals.
  • Volen que els dissabtes i diumenges es treballi en torns de 12 hores als hospitals.
  • El torn de tarda i nit, dā€™infermera, farien la cobertura del cavalcament de torn. El torn de nit cobraria 5 euros per nit de cavalcament i el torn de la tarda 5 euros per torn i cavalcament. AixĆ² suposa un increment de jornada de 15 minuts per dia treballat.
  • Proposen el pagament dā€™un complement de grau al personal infermera de 1200 euros anuals.
  • A mĆ©s es proposa un increment dels nivells dā€™especĆ­fic vinculat amb la presĆØncia efectiva de treball. Sā€™haurĆ  de treballar un mĆ­nim dā€™entre un 94 i 97 % de la jornada anual per cobra-ho. Es pagaria a any venƧut. Aquest increment tambĆ© sā€™aplicaria al personal TCAI. Sempre vinculat amb el treball efectiu, Ć©s a dir, a no posar-te malalta.
  • Per a tota la resta de personal Ćŗnicament es contempla un increment de 300 euros anuals, vinculats a treballar com a mĆ­nim un 96% de la jornada anual. O sigui no podem agafar ni un refredat.
  • Proposen que les hores de formaciĆ³ passen a descomptar la jornada anual. Per tant el personal de dia faria una jornada de 1599 amb les hores de formaciĆ³. Amb lā€™acord de 2006 tenien 1599 hores anuals i a part les 40 hores de formaciĆ³.
  • El personal de nits seguiria de la mateixa manera que ara.
  • TambĆ© proposen incrementar la gratificaciĆ³ especial de les nits 24 i 31 de desembre, els dies 25 de desembre i 1 de gener al personal de dia. Doblar el preu Ćŗnicament al personal facultatiu i infermera.

 

Per mes informaciĆ³ visita la proposta competa a https://www.catacctsiac.cat/iii-acord-ics/