Per una sanitat pública, universal i de qualitat

LA motxilla austríaca

LA motxilla austríaca

Posted By: Berta 
Ressonen de nou els tambors de les privatitzacions de les pensions

Segons l’article publicat pel economista Juan Torres López, Catedràtic de Economia Aplicada de la Universitat de Sevilla. Dedicat a la anàlisis i divulgació de la realitat econòmica, en els últims anys ha publicat al voltant d’un miler de articles d’opinió.

El Partit Popular ha anunciat al seu programa per les properes eleccions generals del dia 23 de juliol que pretén introduir la tan malintencionada “motxilla austríaca”. Es un sistema implantat a  Àustria en 2003 que consisteix essencialment, en establir un fons de capitalització individual per cada treballador, sustentat per les aportacions mensuals en proporció al salari.

El fons és gestionat per empreses privades que carreguen per aquest fet una comissió, un fet molt atractiu per a la privatització. En conseqüència aquest fons substitueix la indemnització per acomiadament del treballador i si s’ acumulen fons suficients, com complement a les pensions de jubilació.

En primer lloc, quina seguretat tenim que l’entitat financera privada no farà fallida o que no hi haurà pèrdua de rendibilitat de les aportacions dels treballadors?

En segon lloc, en cas d’acomiadament el treballador s’indemnitzarà a si mateix; a més a més, l’obligarà a fer un estalvi forçós i si es finança amb aportacions de l’empresa, tot això repercuteix en un increment dels costos laborals.

Per tant no volem carregar cap motxilla a les espatlles i menys encara aquesta maleïda motxilla austríaca que representa una retallada encoberta de les pensions públiques. Les conseqüències de tot això podem ser nefastes per tots els treballadors.

Per acabar que no us enganyin: LES PENSIONS NOMÉS SON SOSTENIBLES SI SON PÚBLIQUES.