Per una sanitat pública, universal i de qualitat

Eliminat el requisit del català a les balears

Posted By: Berta   Eliminat el requisit del català a la Sanitat: qui s’ho podia esperar, del PP balear

Al Consell de Govern extraordinari de dilluns 28 d’agost de 2023 s’ha aprovat un “pla de mesures urgents per atreure professionals i avalar la continuïtat dels mateixos dins la sanitat”: excusatio non petita, accusatio manifesta. Manuela García, consellera de salut del Govern balear, ha explicat que aquest decret elimina el requisit del català a la Sanitat per treballar al IBSalut.

La continuïtat de professionals i la preservació lingüística es podrien haver garantit amb una moratòria en què el GIB assegurés l’adient qualificació lingüística de tots els professionals, garantint alhora els drets lingüístics de la ciutadania en situacions assistencials. No fer-ho revela un únic interés: el de desballestar la llengua pròpia.

Des de CATAC-CTS, ens manifestem en defensa de la llengua catalana i que aquest fet tant sols demostra la falta de cultura que te aquest “govern” retallant precisament la riquesa de la llengua i el català.

[link al video]