Per una sanitat pública, universal i de qualitat

contra el genocidi israelià

Posted By: Berta      EN DEFENSA DEL POBLE PALESTÍ

 Com a col·lectiu sindical que defensa els drets laborals i les injustícies de les treballadores i treballadors de la sanitat catalana, NO ens podem estar de fer una mirada crítica i a l’hora compassiva envers a tota la població palestina, davant del genocidi a la Franja de Gaza que estan patint pels atacs indiscriminats i ferotges per part de les milícies israelianes, sotmetent-los a unes condicions de vida extremes amb la complicitat de governs occidentals com el dels Estats Units d’Amèrica i bona part de la Unió Europea. Aquest extermini sistemàtic que estan patint els palestins i palestines des de fa setmanes, per actes inhumans i assassinats, amb criteri d’extermini, és el grau més extrem de violència intergrupal i dels processos de neteja ètnica, associats a la ocupació d’un territori.

+ de 37 dies de bombardejos +  de 11.000 palestins de Gaza assassinats + de 125 treballadors del sector de la salut assassinats, 75 infraestructures mèdiques atacades, inclosos 12 hospitals i 32 ambulatoris que segueixen sense electricitat, ni aigua, ni combustible ni medicaments….

Davant del genocidi que està cometen l’Estat d’Israel nosaltres DIEM:

– EXIGIM al Govern espanyol i a la Unió Europea que aturi el bombardeig i el setge a la població palestina.

– EXIGIM aturar la cooperació militar i el comerç amb Israel.

– EXIGIM a la Unió Europea que sancioni a Israel  per la ocupació, el colonialisme, i el brutal genocidi, i permeti el dret de retorn  de totes les persones palestines refugiades.

– EXIGIM l’alliberament de totes les persones empresonades.

– EXIGIM el compromís de totes les institucions de l’estat espanyol i de les europees d’oferir suport material, humà, i sanitari que pugui millorar i restablir la salut del poble palestí.

Visca PALESTINA LLIURE!!!