Per una sanitat pública, universal i de qualitat

Catalunya prorroga una setmana més les darreres restriccions contra la Covid-19

Catalunya prorroga una setmana més les darreres restriccions contra la Covid-19

Es manté fins el 24 de gener el confinament municipal i el tancament dels comerços essencials els caps de setmana

El Procicat ha confirmat la pròrroga de set dies de les darreres restriccions contra la Covid-19, segons ha explicat la consellera de Salut, Alba Vergés, en roda de premsa. Les mesures van entrar en vigor el 7 de gener i havien d’estar vigents fins al proper diumenge però finalment es perllongaran fins al 24 de gener.

D’aquesta manera, es mantindrà el confinament municipal cada dia de la setmana i els comerços no essencials hauran de tancar el cap de setmana. Vergés ha explicat que es manté el creixement de la incidència de la pandèmia, que “tot i que no s’accelera no s’atura”. Davant d’aquesta situació el Govern ha optat per allargar la vigència de les mesures.

La consellera de Salut ha justificat la pròrroga de les mesures actuals davant de la Covid-19 perquè no s’han aturat els contagis i per això, ha dit, es necessiten “set dies més” per avaluar la situació epidemiològica a Catalunya.

Vergés ha assenyalat que ara com ara no s’ha registrat un creixement exponencial de la propagació del virus com a conseqüència de les festes de Nadal, entre altres factors, però ha deixat clar que no es pot descartar una acceleració de la pandèmia en els propers dies.

També ha remarcat el context europeu “incert” amb països afectats per l’expansió de la nova variant del coronavirus i que han decretat confinaments o mesures molt restrictives o es preparen per fer-ho.

Per la seva banda, el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha apuntat que a finals d’aquesta setmana es podria veure un “cert alentiment” de la propagació del virus per alguns indicadors que els conviden a un “molt, molt moderat optimisme”, ha puntualitzat.

En qualsevol cas, però, els contagis setmanals podrien arribar als 24.000 casos en els propers dies, una xifra molt elevada i molt lluny dels 1.000 casos diaris que són els que permetrien mantenir l’equilibri del sistema sanitari, segons han dit en diverses ocasions els responsables de Salut.

Seguir llegint