Per una sanitat pública, universal i de qualitat

El Govern prorroga dues setmanes més totes les restriccions fins al 8 de febrer

El Govern prorroga dues setmanes més totes les restriccions fins al 8 de febrer

Salut alerta que continua l’alta pressió assistencial als hospitals amb 2.825 ingressats i 612 pacients a les UCI i demana un esforç

El Govern ha decidit prorrogar dues setmanes més totes les restriccions que fins ara eren vigents fins al 8 de febrer. La decisió s’ha près després que el Departament de Salut ha alertat que continua l’alta pressió assistencial als hospitals catalans amb 2.825 ingressats i 612 pacients a les UCI. Per això, la conselleria demana un esforç a la ciutadania. Les restriccions afecten a la mobilitat entre municipis, a les reunions socials o familiars, a la realització d’activitats físiques i de lleure, als centres comercials i a la restauració i les botigues de proximitat que no són considerades essencials.

Així, es continuarà limitant al perímetre municipal durant tota la setmana, amb les mateixes excepcions que per a l’entrada i la sortida de Catalunya, si bé es continuarà permetent la realització d’activitats físiques i esportives individuals entre municipis limítrofs. A més, continua suspesa l’autorització de desplaçaments entre l’Alt Urgell i Andorra per part de les persones residents en ambdós territoris.

Alhora, les trobades familiars i socials es continuaran permetent sempre que no se superin les sis persones, llevat que siguin convivents, i no suposin la confluència de més de dues bombolles de convivència. A aquestes mesures obligatòries s’afegeix la recomanació que les reunions o trobades familiars i de caràcter social que tinguin lloc en espais tancats, incloent els domicilis, es limitin tant com sigui possible i, en tot cas, fonamentalment a les visites a persones amb dependència o en situació de vulnerabilitat i que siguin sempre de la mateixa bombolla de convivència.

A més, seguirà suspesa l’obertura al públic dels locals i establiments de comerç minorista de més de 400 metres quadrats, i dels centres comercials, galeries comercials i recintes comercials. Els que tenen una superfície útil de venda igual o inferior a 400 metres quadrats només poden romandre oberts de dilluns a divendres, per evitar la major afluència que es dona en cap de setmana. Es manté la limitació de l’aforament al 30% de l’autoritzat i també la resta de mesures organitzatives de seguretat. S’exclouen d’aquestes previsions els establiments comercials dedicats a la venda de productes essencials.

L’horari d’obertura al públic de les activitats permeses en cap cas podrà superar la franja entre les 6 h i les 21 h, en general. No obstant això, sí podrà arribar fins a les 22 h en cas d’activitats culturals i per a la recollida a l’establiment en els serveis de restauració, i fins a les 23 h per a serveis de restauració a domicili. Pel que fa als equipaments esportius, es preveu el tancament dels que es troben ubicats en espais tancats, a excepció de les piscines, l’ús de les quals se sotmet també a condicions especials de control.

També continuaran suspeses les activitats del lleure infantil i juvenil i seguiran també suspès majoritàriament el desenvolupament de les activitats extraescolars, que es limiten a aquelles que es realitzin en el centre escolar i en què participin exclusivament alumnes del grup bombolla definit per a l’activitat lectiva.

Per últim, continuaran suspeses les activitats de cultura popular i tradicional, incloses les de caràcter esportiu. També s’ajornen les competicions esportives, a excepció de les oficials d’àmbit estatal, internacional i professionals que s’han de celebrar sense assistència de públic.

 

Font: Social.cat