Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

ValoraciĆ³ de la jornada de vaga 28-10-21

ValoraciĆ³ de CATAC-CTS/IAC a la jornada de Vaga General de 28 dā€™octubre, per lā€™estabilitzaciĆ³ i contra la precarietat del personal de les administracions publiques, i contra la validaciĆ³ legal de lā€™Icetazo.


A la fi de la jornada de vaga convocada des de la Taula sindical de Catalunya, des del nostre sindicat integrat a la Intersindical alternativa de Catalunya IAC (CATAC-CTS/IAC, CAU-IAC, IAC-CATAC, FTC/IAC, FAA/IAC i USTEC-STES/IAC), valorem exitosament el seguiment de la convocatĆ²ria.

Lā€™aturada general de lā€™administraciĆ³ pĆŗblica de Catalunya es xifra per sobre del 18%. Tenint en compte que la reivindicaciĆ³ de la convocatĆ²ria afecta aproximadament el 30% de les personesĀ treballadores entenem que la participaciĆ³ a la vaga Ć©s, com a mĆ­nim, superior al 50% del personal en lā€™abĆŗs de temporalitat denunciat. Donat que aquest personal Ć©s el que es troba en la mĆ xima situaciĆ³ de precarietat de lā€™administraciĆ³ (i amb el risc mĆ©s alt de repressiĆ³ sindical) les xifres son especialment exitoses. En aquest aspecte cal considerar tambĆ© la campanya de coacciĆ³ i desinformaciĆ³ duta a terme des del sindicalisme groc, cĆ²mplice de lā€™ERO encobert que suposa el ā€œIcetazoā€, que valorem com a contraprogramaciĆ³ de la mobilitzaciĆ³ des de la complicitat empresarial. Darrerament hem pogut comprovar el sobreesforƧ en aquest sentit que han hagut de fer aquests sindicats per encobrir la seva mala consciĆØncia, per tots els mitjans al seu abast, que no sĆ³n pocs, i compten amb el suport de tota dā€™infraestructura polĆ­tic-mediĆ tica dels amos a qui serveixen.

A primera hora del matĆ­ ha comenƧat lā€™acciĆ³ dels piquets informatius: BarberĆ  del VallĆØs, Barcelona, Girona, Lleida, Manresa, MatarĆ³, Sabadell, Sant Cugat del VallĆØs, Sant Feliu de Llobregat, Tarragona, Tortosa… Les manifestacions convocades arreu del territori han tingut un gran seguiment arribant a xifres dā€™entornĀ 30.000 personesĀ a la convocada a la plaƧa Urquinaona de Barcelona. El punt Ć lgid de la mobilitzaciĆ³ al matĆ­ ha estat la manifestaciĆ³ que ha recorregut la via Laietana fins a la plaƧa Sant Jaume on sā€™han fet diverses intervencions dels sindicats de la Taula Sindical i plataformes de persones interines. Sā€™han viscut igualment manifestacions de volums que recorden les millors mobilitzacions dels temps de prepandĆØmia, a Tarragona i Girona. Per la tarda, una tanmateix nombrosa manifestaciĆ³ a Lleida ha aplegat les protestes de treballadors i treballadores pĆŗblics de tots els territoris de Ponent.

Fem una crida a les persones treballadores a seguir organitzant-nos i mantenir-nos mobilitzades fins acabar amb tota contractaciĆ³ en frau de llei per abĆŗs de temporalitat. A mĆ©s, arriba el moment de recuperar lā€™empenta de mobilitzaciĆ³ per la nostra Sanitat PĆŗblica, i la de lā€™Estat en general, que ahir encara es veia massa minvada dins aquesta enorme mobilitzaciĆ³, i pels serveis pĆŗblics fonamentals. Ɖs ara o mai, dā€™allĆ² depenen no nomĆ©s els llocs de feina de molts de nosaltres, sinĆ³ a mĆ©s tot un model de paĆ­s i de societat. Ens hi juguem massa!!

Recull d’imatges vaga 28/10/21