Per una sanitat pública, universal i de qualitat

Valoració de la jornada de vaga 28-10-21

Valoració de CATAC-CTS/IAC a la jornada de Vaga General de 28 d’octubre, per l’estabilització i contra la precarietat del personal de les administracions publiques, i contra la validació legal de l’Icetazo.


A la fi de la jornada de vaga convocada des de la Taula sindical de Catalunya, des del nostre sindicat integrat a la Intersindical alternativa de Catalunya IAC (CATAC-CTS/IAC, CAU-IAC, IAC-CATAC, FTC/IAC, FAA/IAC i USTEC-STES/IAC), valorem exitosament el seguiment de la convocatòria.

L’aturada general de l’administració pública de Catalunya es xifra per sobre del 18%. Tenint en compte que la reivindicació de la convocatòria afecta aproximadament el 30% de les persones treballadores entenem que la participació a la vaga és, com a mínim, superior al 50% del personal en l’abús de temporalitat denunciat. Donat que aquest personal és el que es troba en la màxima situació de precarietat de l’administració (i amb el risc més alt de repressió sindical) les xifres son especialment exitoses. En aquest aspecte cal considerar també la campanya de coacció i desinformació duta a terme des del sindicalisme groc, còmplice de l’ERO encobert que suposa el “Icetazo”, que valorem com a contraprogramació de la mobilització des de la complicitat empresarial. Darrerament hem pogut comprovar el sobreesforç en aquest sentit que han hagut de fer aquests sindicats per encobrir la seva mala consciència, per tots els mitjans al seu abast, que no són pocs, i compten amb el suport de tota d’infraestructura polític-mediàtica dels amos a qui serveixen.

A primera hora del matí ha començat l’acció dels piquets informatius: Barberà del Vallès, Barcelona, Girona, Lleida, Manresa, Mataró, Sabadell, Sant Cugat del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Tarragona, Tortosa… Les manifestacions convocades arreu del territori han tingut un gran seguiment arribant a xifres d’entorn 30.000 persones a la convocada a la plaça Urquinaona de Barcelona. El punt àlgid de la mobilització al matí ha estat la manifestació que ha recorregut la via Laietana fins a la plaça Sant Jaume on s’han fet diverses intervencions dels sindicats de la Taula Sindical i plataformes de persones interines. S’han viscut igualment manifestacions de volums que recorden les millors mobilitzacions dels temps de prepandèmia, a Tarragona i Girona. Per la tarda, una tanmateix nombrosa manifestació a Lleida ha aplegat les protestes de treballadors i treballadores públics de tots els territoris de Ponent.

Fem una crida a les persones treballadores a seguir organitzant-nos i mantenir-nos mobilitzades fins acabar amb tota contractació en frau de llei per abús de temporalitat. A més, arriba el moment de recuperar l’empenta de mobilització per la nostra Sanitat Pública, i la de l’Estat en general, que ahir encara es veia massa minvada dins aquesta enorme mobilització, i pels serveis públics fonamentals. És ara o mai, d’allò depenen no només els llocs de feina de molts de nosaltres, sinó a més tot un model de país i de societat. Ens hi juguem massa!!

Recull d’imatges vaga 28/10/21