Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

Mesa Sectorial 25 de novembre de 2022

HO HEM ACONSEGUIT, AVUI HEM SIGNAT EL CONCURS DE MƈRITS DE Lā€™ICS

CATAC-CTS hem signat el Pacte de la Mesa Sectorial sobre els criteris d’aplicaciĆ³ als processos d’estabilitzaciĆ³ de l’ICS, que inclou la convocatĆ²ria d’un concurs de mĆØrits de 6841 places. CATAC-CTS no vam signar l’anterior Pacte d’estabilitzaciĆ³, el que s’anomena PESCO signat el 2017 , ja que, primer reconeixia l’estabilitzaciĆ³ de les plantilles que van sortir de les retallades del 2012 i no es tenia en compte els anys de serveis prestats com a interines de milers de treballadores i els avocava a una oposiciĆ³ sense mĆ©s.

Nosaltres no vam signar el PESCO a la Mesa General al juny de 2017 perquĆØ vam demanar l’aplicaciĆ³ de l’article de l’EBEPĀ 61.6 que donava potestat mitjanƧant una Llei a realitzar concursos de mĆØrits. CCOO i UGT si van signar aquell acord que va condemnar a milers de persones interines a realitzar oposicions per poder estabilitzar el seu lloc de treball.

CATAC-CTS tampoc va signar l’oferta pĆŗblica d’ocupaciĆ³ de l’ICS d’aquell any perquĆØ demanĆ vem la realitzaciĆ³ de concursos de mĆØrits per estabilitzar les plantilles. En aquell moment si que van signar l’oferta, Metges de Catalunya, SATSE, CCOO i UGT. Hem convocat vagues reclamant l’estabilitzaciĆ³ via concursos de mĆØrits i hem fet campanyes, on hem demostrat que la lluita estĆ  al carrer i no als despatxos i que lluitant si que es poden aconseguir millores.

Aquest pla segur que Ć©s millorable, nosaltres vam demanar durant la negociaciĆ³ que els temps treballat a tenir en compte en el concurs de mĆØrits fos de quinze anys, l’oferta inicial de l’ICS va ser de 7. Al final hem obtingut que siguin 10. TambĆ© hem manifestat que no estĆ vem d’acord amb que l’ACTIC tinguĆ©s un calaix propi i vam demanar que es tinguĆ©s en compte com a un curs de formaciĆ³, al final hem aconseguit que de 5 punts, que era la proposta inicial de l’ICS , passĆ©s a tenir un pes d’1’5 a raĆ³ de 0’5 per nivell. Pel que fa a l’oposiciĆ³ que es farĆ  via la llei d’estabilitat, CATAC-CTS vam demanar que no fos eliminatĆ²ria i que sumĆ©s com a un mĆØrit mĆ©s. Al final cap dels exercicis serĆ  eliminatori, perĆ² sĆ­ que s’haurĆ  de tenir una nota mitjana en la realitzaciĆ³ dels dos exercicis.

El personal que no obtingui plaƧa per aquestes dos vies haurĆ  d’anar a la fase d’oposiciĆ³ normal, perĆ² els criteris de l’oposiciĆ³ seran els mateixos, ja que les proves seran les mateixes que per l’oposiciĆ³ via llei d’estabilitzaciĆ³.

Per tant, hem aconseguit millorar la proposta inicial de l’ICS i hem signat un document que estabilitzarĆ  a mĆ©s de 12000 persones. Aquest Pacte millora en molt el que es va signar a FunciĆ³ PĆŗblica, i millora en molt al que s’aplicarĆ  al personal docent de l’administraciĆ³, CATAC-CTS es va posicionar totalment en contra de la signatura del Pacte d’estabilitzaciĆ³ que s’ha signat a la Mesa General i hem demostrat que es podia millorar lluitant i no pactant.

Pel que fa als processos oberts de convocatĆ²ries, l’ICS torna a reiterar que la publicaciĆ³ al DOGC serĆ  el 31 de gener de 2023 i que la incorporaciĆ³ serĆ  l’1 de febrer de 2023. Per tant, els segons actes d’elecciĆ³ seran durant la primera quinzena de desembre.

Els higienistes dentals i fisioterapeutes que s’incorporin dins el Pla Salut ho faran amb un contracte interĆ­ per programa durant l’any 2023, quan els pressupostos ho permetin, passaran a interins per vacant.

CATAC-CTS tornem a demanar que s’informi els territoris que la instrucciĆ³ de DPOS que estĆ  vigent Ć©s la que autoritza al pagament de DPOS al personal que concatenant contractes treballi mĆ©s de 181 dies, ja que aixĆ² hi ha territoris que no ho volem aplicar. L’ICS contesta que estĆ  vigent la instrucciĆ³ que autoritza el pagament com nosaltres deiem.

Pel que fa a la Borsa de Treball, manifestem que hi ha territoris que han fet un llistat paral.lel de Borsa amb personal que ha aprovat OPOs i donen preferĆØncia a la seva contractaciĆ³. L’ICS diu que aixĆ² no Ć©s aixĆ­ i que parlarĆ  amb els Ć mbits afectats.

Pacte d’estabilitzaciĆ³ llei 20/2021

Sense mĆ©s temes a tractar es tanca la sessiĆ³ de la Mesa a les 15 hores del dia 22 de novembre de 2022.