Per una sanitat pública, universal i de qualitat

OFERTA 2022. LES 100 PLACES DE LA DISCÒRDIA.

LES 100 PLACES DE LA DISCÒRDIA.

El passat dia 20 de desembre va tenir lloc a l’ICS una Mesa Sectorial Extraordinària que es presumia en principi de tràmit. L’únic punt de l’ordre del dia era el d’aprovar la incorporació de la taxa de reposició del 2022 més el 20% a l’oferta pública de places que s’havia de convocar abans d’acabar el 2022. Un total de 1.541 places que es podien incorporar a les 12.480 ja  ofertades i que es podien afegir a les del torn lliure amb les condicions i barems ja coneguts.

El motiu pel qual una reunió planificada en 30 minuts s’acabés al cap de 4 hores i mitja sense acord, va ser la voluntat de l’ICS de reservar 100 de les 570 places de la categoria  de DSI per a una convocatòria específica d’Infermeria especialista en familiar i comunitària que s’havia de fer posteriorment a que el Departament de Salut desenvolupés les característiques de dita especialitat. De ben segur que hi ha moltes pressions per tal d’aconseguir la mà obra barata que representen les companyes que fan l’especialitat…

CATAC-CTS, igualment a d’altres sindicats de la Mesa Sectorial vam mostrar la nostra disconformitat amb aquest fet per:

  • Reduïa en 100 places les possibilitats a la totalitat de DSI.
  • Aquesta especialitat resta pendent de desenvolupar-se en el marc del Departament de Salut.
  • No s’ofertava cap plaça per a d’altres especialitats d’infermeria.
  • No representava cap proposta beneficiosa per aquelles DSI que a l’actualitat ja disposen d’una acreditació d’aquesta o una altra especialitat.

El fet cert, és que ens van presentar una proposta que pretenien que no es discutís, i que al fer-ho s’ha provocat la retirada d’aquesta oferta de 1.541 places per a les quals disposen de 3 anys per convocar-les.

CATAC-CTS lamentem la situació, però sabem que la gent que amb el seu vot ens ha permès ser a la Mesa Sectorial, no pretén que ho acceptem tot sense discutir-ho. I per això, us en informem.