Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

CONCENTRACIO 23 FEBRER 2023 Vall d’Hebron

La salut Ć©s un dret, no un negoci, Per una sanitat 100% pĆŗblica, de i per a tot@s, eficient i de qualitat, No a la desviaciĆ³ de capitals pĆŗblics vers interessos privats, Recuperem condicions laborals retallades, VigilĆ ncia social sobre la sanitat, ParticipaciĆ³, democrĆ cia i transparĆØncia, No mĆ©s agressions al personal.

UN III Acord per a TOTES

CONCENTRACIƓĀ 
23 – 2 – 23
de 11h a 13h
Hospital Vall d’Hebron

Per aixĆ², els treballadors i treballadores de la sanitat pĆŗblica de Catalunya MANIFESTEM:
Actualment, la ciutadania ens retreu pĆØrdues en la qualitat d’atenciĆ³ sanitĆ ria: en accessibilitat, excĆ©s de burocratitzaciĆ³, discontinuĆÆtat assistencial, deshumanitzaciĆ³, precarietat dels recursos humans i materials, invasiĆ³ del sistema pĆŗblic pels interessos privats i economicistes, etcĆØtera. Tot carregant sobre les nostres espatlles amb el sosteniment d’un sistema pĆŗblic deficitari i abusiu vers els seus treballadors, com a tals i com a ciutadanes, tanmateix, receptores d’assistĆØncia sanitĆ ria, no podem sinĆ³ estar totalment d’acord amb la percepciĆ³ que la societat tĆ© del nostre sistema sanitari, i com la resta de ciutadanes i ciutadans, n’estem esgotats i fastiguejats amb aquesta situaciĆ³, d’abĆŗs contra tota la societat i contra tots els i les qui treballem en la cura de la salut: un statu quo abusiu que ja comencem a sentir com a normalitzat. I Ć©s en aquest punt, on veiem que ha arribat l’hora de dir PROU, totes i tots plegats. Hem acabat per normalitzar l’escassetat de personal sota excuses culpabilitzadores vers els mateixos professionals i treballadors/es, mentre ens deixĆ vem la pell i la salut treballant i veiem minvar els nostres drets laborals histĆ²rics i ben guanyats.
En el nostre sector l’aplicaciĆ³ de les lleis per ConciliaciĆ³ de la vida familiar, personal i laboral queden en paper mullat a la prĆ ctica. Reivindiquem, que les treballadores i treballadors de la sanitat pĆŗblica de Catalunya recuperem i millorem condicions laborals, econĆ²miques, professionals i socials perdudes, per poder garantir la devoluciĆ³ Ć­ntegra a la societat d’un sistema sanitari pĆŗblic de qualitat. 1. Establiment de condicions laborals i salarials equitatives per a tot el personal del sistema sanitari pĆŗblic de Catalunya.
EquiparaciĆ³ amb les condicions laborals i assistencials dels paĆÆsos mĆ©s avanƧats de la UE.
Establir rĆ tios usuaris/professional adequats a les realitats econĆ²miques, socials i territorials.
RedefiniciĆ³ justa de rols competencials per a totes les categories laborals i professionals.
Des-precaritzar les plantilles de la sanitat, augmentant la quantitat i freqĆ¼ĆØncia d’oferta pĆŗblica de places.
Restabliment de la jornada de 35 hores setmanals per als torns diĆ¼rns i reducciĆ³ proporcionada de les jornades per als torns nocturns.
Reconeixement econĆ²mic i professional de les titulacions i especialitats sanitĆ ries amb graus retributius equitatius i pertinents, com ara la inclusiĆ³ de les infermeres, per nivell formatiu i competencial, en el grup professional A1. RealitzaciĆ³ d’estudis de cĆ rregues laborals acurats i independents, per a totes les categories professionals incloses en les plantilles de la sanitat pĆŗblica.
Per un tercer Acord sobre condicions de treball que millori les nostres condicions de treball i el nostre salari i que repercuteixi en totes les categories professionals.