Per una sanitat pública, universal i de qualitat

12H SETMANA LLARGA, SETMANA CURTA? ESTIC EN CONTRA

La conciliació familiar és un element clau per aconseguir una vida equilibrada i plena. És fonamental disposar d’un temps adequat per a atendre les necessitats afectives i socials tant de nosaltres com de les persones que estimem. Per aconseguir aquesta conciliació personal i familiar digne, és essencial respectar el nostre horari de treball i fomentar un entorn laboral favorable a la conciliació.
Les necessitats afectives són vitals per al benestar emocional i psicològic.
Tots necessitem moments per connectar amb les nostres emocions, cuidar de nosaltres i dedicar temps a les relacions personals. Quan el nostre horari laboral envaeix constantment aquest espai, es produeix un desequilibri que pot generar estrès, ansietat i insatisfacció personal. Tenir organitzats els nostres horaris ens permet disposar del temps i d’energia necessària per a cultivar les nostres relacions i cuidar de nosaltres mateixos, millorant així la nostra salut mental i emocional. Quan estem constantment immersos en les nostres responsabilitats professionals, quan ens imposen els torns de treballs, es pot produir una sensació d’aïllament i desconnexió de la comunitat.
Per aconseguir aquesta conciliació personal i familiar digne, és necessària que les empreses i les organitzacions promoguin polítiques i pràctiques laborals flexibles. Això pot incloure la possibilitat de treballar des de casa, horaris flexibles, reducció de la jornada laboral o altres mesures que permetin als treballadors adaptar-se a les seves necessitats personals i familiars.
Aquestes iniciatives beneficien tant als treballadors com a les empreses pròpies, ja que contribueixen a millorar la satisfacció, la productivitat i la retenció del talent.
El Gerent de l´Hospital Universitari Vall d´Hebron a data 1 de juny, negocia fer canvis en el torn de 12h dilluns-dimarts per un torn lliscant de setmana llarga – setmana curta, horari Garbí amb possibles millores que no van explicar a la junta. Tots els sindicats som convidats a formar part del grup de treball per a la negociació.

Des de CATAC-CTS, junt amb altres seccions sindicals com Satse, Csif, Ftps, Som intersindical estem en contra d´aquest canvi, ja que suposa un doblatge setmanal de guàrdies, lliurances imposades, manca de conciliació personal, manca de confiança vers futurs canvis dintre de l´horari.
És important recordar que tenir una conciliació personal i familiar digne no és un luxe, sinó una necessitat per al nostre benestar i felicitat.
Així, CATAC-CTSdiem ESTIC EN CONTRA d´aquest canvi d´horari.