Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

12H SETMANA LLARGA, SETMANA CURTA? ESTIC EN CONTRA

La conciliaciĆ³ familiar Ć©s un element clau per aconseguir una vida equilibrada i plena. Ɖs fonamental disposar d’un temps adequat per a atendre les necessitats afectives i socials tant de nosaltres com de les persones que estimem. Per aconseguir aquesta conciliaciĆ³ personal i familiar digne, Ć©s essencial respectar el nostre horari de treball i fomentar un entorn laboral favorable a la conciliaciĆ³.
Les necessitats afectives sĆ³n vitals per al benestar emocional i psicolĆ²gic.
Tots necessitem moments per connectar amb les nostres emocions, cuidar de nosaltres i dedicar temps a les relacions personals. Quan el nostre horari laboral envaeix constantment aquest espai, es produeix un desequilibri que pot generar estrĆØs, ansietat i insatisfacciĆ³ personal. Tenir organitzats els nostres horaris ens permet disposar del temps i d’energia necessĆ ria per a cultivar les nostres relacions i cuidar de nosaltres mateixos, millorant aixĆ­ la nostra salut mental i emocional. Quan estem constantment immersos en les nostres responsabilitats professionals, quan ens imposen els torns de treballs, es pot produir una sensaciĆ³ d’aĆÆllament i desconnexiĆ³ de la comunitat.
Per aconseguir aquesta conciliaciĆ³ personal i familiar digne, Ć©s necessĆ ria que les empreses i les organitzacions promoguin polĆ­tiques i prĆ ctiques laborals flexibles. AixĆ² pot incloure la possibilitat de treballar des de casa, horaris flexibles, reducciĆ³ de la jornada laboral o altres mesures que permetin als treballadors adaptar-se a les seves necessitats personals i familiars.
Aquestes iniciatives beneficien tant als treballadors com a les empreses prĆ²pies, ja que contribueixen a millorar la satisfacciĆ³, la productivitat i la retenciĆ³ del talent.
El Gerent de lĀ“Hospital Universitari Vall dĀ“Hebron a data 1 de juny, negocia fer canvis en el torn de 12h dilluns-dimarts per un torn lliscant de setmana llarga – setmana curta, horari GarbĆ­ amb possibles millores que no van explicar a la junta. Tots els sindicats som convidats a formar part del grup de treball per a la negociaciĆ³.

Des de CATAC-CTS, junt amb altres seccions sindicals com Satse, Csif, Ftps, Som intersindical estem en contra dĀ“aquest canvi, ja que suposa un doblatge setmanal de guĆ rdies, lliurances imposades, manca de conciliaciĆ³ personal, manca de confianƧa vers futurs canvis dintre de lĀ“horari.
Ɖs important recordar que tenir una conciliaciĆ³ personal i familiar digne no Ć©s un luxe, sinĆ³ una necessitat per al nostre benestar i felicitat.
AixĆ­, CATAC-CTSdiem ESTIC EN CONTRA dĀ“aquest canvi dĀ“horari.