Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

SituaciĆ³ actual tercer acord 19 de juliol de 2023

Posted By: BertaĀ 
SituaciĆ³ actual tercer acord 19 de juliol de 2023

Lā€™ICS vol queĀ  signem un Acord indecent

El desembre de 2021 es va fer la denĆŗncia del segon acord. Des de llavors, l’ICS porta any i mig sense tenir en compte les propostes que hem presentat i Ćŗnicament vol parlar de la seva. La darrera reuniĆ³ que van presentar va ser el marƧ de 2023, des de llavors no han convocat cap reuniĆ³ mĆ©s, fins ara al mes de juliol, per continuar parlant del seu llibre.

Presenten un acord que augmenta les desigualtats entre colĀ·lectius, ni una sola proposta d’augmentar carrera professional i DPOs dels colĀ·lectius mĆ©s desfavorits.
Cap proposta de millora dels complements dels plusos per jornada complementĆ ria ni de les atencions continuades, tot el contrari, l’ICS vol abaixar el preu dels dies festius que s’hagin de treballar, de pagar el 155% de la jornada ordinĆ ria a establir un preu per hora treballada a la baixa.

Vol incorporar la jornada de 12 hores a les infermeres d’atenciĆ³ hospitalĆ ria els caps de setmana, trencant l’equip assistencial i sense tenir en compte quĆØ pensa el colĀ·lectiu. Encara no sabem com volen fer la distribuciĆ³ de la jornada implantant els torns de 12 hores.

Cap regulaciĆ³ del salari de la infermeria d’anestĆØsia, ni les guĆ rdies localitzables d’infermeria,Ā ECMO, trasplantaments, cap equiparaciĆ³ als psicĆ²legs…

Cap proposta d’actualitzar els complements de desplaƧament a primĆ ria, que han quedat obsolets, incorporant-lo a totes les categories que hagin d’utilitzar un vehicle propi per aĀ realitzarĀ la seva feina.

Un any desprĆ©s, sembla que ens trobem a la mateixa casella de sortida, l’ICS pretenia establir bandes mĆ ximes de consecuciĆ³ per a la Carrera Professional (85% per al 4t. Nivell), ara proposa treure aixĆ², perĆ² en comptes de les bandes mĆ ximes de consecuciĆ³ vol incrementar els crĆØdits mĆ­nims de formaciĆ³ a 7 per canviar de nivell. O sigui de millores cap ni una tot el contrari.

Esperem que cap sindicat sigui capaƧ de signar aquesta proposta i ens emplacem tots plegats a una tardor de resposta contundent al menyspreu que l’ICS posa a sobre de la taula per negociar un nou acord.
Necessitem un acord que millori les nostres condicions de treball, que tingui en compte l’esforƧ de tota la plantilla de la nostra instituciĆ³ durant els darrers anys i la pĆØrdua de poder adquisitiu, d’una mitjana d’un 20%.

Si no Ć©s ara no serĆ  mai

Si lluitem podem perdre, si no lluitem estem perduts