Per una sanitat pública, universal i de qualitat

Situació actual tercer acord 19 de juliol de 2023

Posted By: Berta 
Situació actual tercer acord 19 de juliol de 2023

L’ICS vol que  signem un Acord indecent

El desembre de 2021 es va fer la denúncia del segon acord. Des de llavors, l’ICS porta any i mig sense tenir en compte les propostes que hem presentat i únicament vol parlar de la seva. La darrera reunió que van presentar va ser el març de 2023, des de llavors no han convocat cap reunió més, fins ara al mes de juliol, per continuar parlant del seu llibre.

Presenten un acord que augmenta les desigualtats entre col·lectius, ni una sola proposta d’augmentar carrera professional i DPOs dels col·lectius més desfavorits.
Cap proposta de millora dels complements dels plusos per jornada complementària ni de les atencions continuades, tot el contrari, l’ICS vol abaixar el preu dels dies festius que s’hagin de treballar, de pagar el 155% de la jornada ordinària a establir un preu per hora treballada a la baixa.

Vol incorporar la jornada de 12 hores a les infermeres d’atenció hospitalària els caps de setmana, trencant l’equip assistencial i sense tenir en compte què pensa el col·lectiu. Encara no sabem com volen fer la distribució de la jornada implantant els torns de 12 hores.

Cap regulació del salari de la infermeria d’anestèsia, ni les guàrdies localitzables d’infermeria, ECMO, trasplantaments, cap equiparació als psicòlegs…

Cap proposta d’actualitzar els complements de desplaçament a primària, que han quedat obsolets, incorporant-lo a totes les categories que hagin d’utilitzar un vehicle propi per a realitzar la seva feina.

Un any després, sembla que ens trobem a la mateixa casella de sortida, l’ICS pretenia establir bandes màximes de consecució per a la Carrera Professional (85% per al 4t. Nivell), ara proposa treure això, però en comptes de les bandes màximes de consecució vol incrementar els crèdits mínims de formació a 7 per canviar de nivell. O sigui de millores cap ni una tot el contrari.

Esperem que cap sindicat sigui capaç de signar aquesta proposta i ens emplacem tots plegats a una tardor de resposta contundent al menyspreu que l’ICS posa a sobre de la taula per negociar un nou acord.
Necessitem un acord que millori les nostres condicions de treball, que tingui en compte l’esforç de tota la plantilla de la nostra institució durant els darrers anys i la pèrdua de poder adquisitiu, d’una mitjana d’un 20%.

Si no és ara no serà mai

Si lluitem podem perdre, si no lluitem estem perduts