Per una sanitat pública, universal i de qualitat

La diada del 23

Cada any recordem la darrera defensa de Barcelona l’11 de setembre de 1714 per part dels últims vigatanistes, que feien costat al monarca de la casa d’Àustria respectuós d’un model descentralitzat i de les institucions locals, davant les forces que suportaven la monarquia borbònica i un model d’estat centralitzat.

LLEI 1/1980, de 12 de juny, La primera llei promulgada pel reconstituït Parlament de Catalunya l’any 1980 va declarar institucionalment la Diada de l’Onze de Setembre com a festa nacional de Catalunya.

La Festa per la Llibertat es configura com un acte polític de la societat civil catalana, per commemorar la Diada de manera festiva i alhora reivindicativa.
Aquest és un esdeveniment polític d’afirmació i reivindicació nacional, de forma oberta i participativa. Per aquest motiu, des de l’any 2000 unes dues-centes entitats de la societat civil catalana realitzen un acte que comprèn una mostra d’entitats, la lectura d’un manifest que compta amb el suport de les entitats, i un concert per cloure la jornada. Tots/es estem convidats!

CATAC CTS Us desitja Bona Diada