Per una sanitat pública, universal i de qualitat

el 0,5%

Posted By: Berta Encara avui els sindicats CCOO i UGT treuen pit del gran “ Acuerdo Marco para una Administración del siglo XXI” que van signar l’octubre passat pels anys 2022-24. Aquest acord podia reportar increments salarials de fins al 9,5 % en aquests tres anys…Sí, això mateix, en 3 anys!!!!

Anem per parts:

  • L’increment de l’IPC de l’any 2021 va ser del 6,5%. L’increment efectiu que es va realitzar l’any 2022, va ser del 3,5%. No ens cal treure la calculadora per veure que la pèrdua del poder adquisitiu que es va consolidar va ser del 3%.
  • L’alça de preus es manté durant l’any 2022, l’increment de l’IPC de va ser del 5,6%, mentre que les treballadores públiques ens augmentaven el 2,5% al gener de 2023. Novament, una pèrdua de més del 3%.
  • Això sí, es deixaven galetes per anar repartint com si fossin els grans valedors de les treballadores. Primer un 0,5% si l’increment de l’IPC Harmonitzat (nou concepte) del 2022 i fins a setembre del 2023 era superior al 6%. Malauradament, fins a dades d’aquest mes d’agost, ja és del 8,5%. Un altre 0,5% s’incrementarà si PIB nominal està per damunt del 5,9 % previst.
  • Per l’any 2024 ja ens tenen preparat un 2% d’increment més el 0,5% variable si les dades econòmiques pel que fa a inflació són prou negatives.

És a dir, signen acords en els que s’aconsegueixen dècimes, mentre el nivell dels preus i el cost de la vida puja per punts!!!

A l’ICS no ens trobem en una situació massa millor. Enfonsades en una pseudo-negociació en la qual ni s’avança ni s’esperen millores per a moltes treballadores, van passant els mesos sense que puguem avançar en cap dels pilars de les nostres demandes: Drets, Jornada i Retribucions.

Esperem que cap dels sindicats presents en la negociació es vegi impulsat per les presses o d’altres motius a signar un mal acord!!!

Els del “Siglo XXI”, en són un gran exemple!!!

PROU JA D’ACORDS EN CONTRA DE LA CLASSE TREBALLADORA!!