Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

el 0,5%

Posted By: BertaĀ Encara avui els sindicats CCOO i UGT treuen pit del gran ā€œ Acuerdo Marco para una AdministraciĆ³n del siglo XXIā€ que van signar lā€™octubre passat pels anys 2022-24. Aquest acord podia reportar increments salarials de fins al 9,5 % en aquests tres anys…SĆ­, aixĆ² mateix, en 3 anys!!!!

Anem per parts:

  • Lā€™increment de lā€™IPC de lā€™any 2021 va ser del 6,5%. Lā€™increment efectiu que es va realitzar lā€™any 2022, va ser del 3,5%. No ens cal treure la calculadora per veure que la pĆØrdua del poder adquisitiu que es va consolidar va ser del 3%.
  • Lā€™alƧa de preus es mantĆ© durant lā€™any 2022, lā€™increment de lā€™IPC de va ser del 5,6%, mentre que les treballadores pĆŗbliques ens augmentaven el 2,5% al gener de 2023. Novament, una pĆØrdua de mĆ©s del 3%.
  • AixĆ² sĆ­, es deixaven galetes per anar repartint com si fossin els grans valedors de les treballadores. Primer un 0,5% si lā€™increment de lā€™IPC Harmonitzat (nou concepte) del 2022 i fins a setembre del 2023 era superior al 6%. Malauradament, fins a dades dā€™aquest mes dā€™agost, ja Ć©s del 8,5%. Un altre 0,5% sā€™incrementarĆ  si PIB nominal estĆ  per damunt del 5,9 % previst.
  • Per lā€™any 2024 ja ens tenen preparat un 2% dā€™increment mĆ©s el 0,5% variable si les dades econĆ²miques pel que fa a inflaciĆ³ sĆ³n prou negatives.

Ɖs a dir, signen acords en els que sā€™aconsegueixen dĆØcimes, mentre el nivell dels preus i el cost de la vida puja per punts!!!

A lā€™ICS no ens trobem en una situaciĆ³ massa millor. Enfonsades en una pseudo-negociaciĆ³ en la qual ni sā€™avanƧa ni sā€™esperen millores per a moltes treballadores, van passant els mesos sense que puguem avanƧar en cap dels pilars de les nostres demandes: Drets, Jornada i Retribucions.

Esperem que cap dels sindicats presents en la negociaciĆ³ es vegi impulsat per les presses o dā€™altres motius a signar un mal acord!!!

Els del ā€œSiglo XXIā€, en sĆ³n un gran exemple!!!

PROU JA Dā€™ACORDS EN CONTRA DE LA CLASSE TREBALLADORA!!