Per una sanitat pública, universal i de qualitat

NO CAL ESPERAR MÉS: MOBILITZEM-NOS

NO CAL ESPERAR MÉS: MOBILITZEM-NOS contra les propostes de l’ICS pel 3r Acord!!

A hores d’ara, ja no cal aclarir que CATAC-CTS està frontalment en contra de la proposta de l’empresa pel III Acord sobre condicions laborals del personal estatutari al servei de l’ICS; portem anunciant-ho des de fa mesos. Però ara, finalment, hem arribat a la cruïlla on la Direcció de Persones i la Gerència ens ha portat: a la signatura d’una proposta indigna, insultant i perjudicial per a tots i totes les treballadores de la sanitat pública catalana.

Sabem del cert que hi ha sindicats a la Mesa Sectorial ben proclius a signar aquesta proposta d’Acord, però alhora cal esbrinar si podran fer-ho explicant als seus afiliats, simpatitzants i companys/es de feina les raons per sotmetre’s a signar mirant-los als ulls. Com podran dir a ningú que “li apugen el sou” (només un xic!), sabent que aquest acord segella la durabilitat de les retallades salarials de la “crisi econòmica” del 2008 com a mínim quatre anys més, que no se’ns tornaran els dies propis sostrets unilateralment, que l’empresa continuarà retribuint les categories professionals només sobre la base d’un classisme ranci i contrari a dret…? Com explicaran que l’ICS només ofereixi pactar sobre minses xifres, calerons que no fan més que la xocolata del lloro, mentre s’oblida de fer cap esment a mesures socials, consideració de drets bàsics de conciliació, i menys encara d’enfortiment de sectors crucials de la sanitat pública com l’Atenció Primària, l’ordenació de recursos d’urgència i continuïtat assistencial, mentre “s’apugen els pressupostos de la sanitat”… a còpia de bolcar-los cada cop més, i cada cop més acceleradament, vers les butxaques de les corporacions de sanitat privada i concertada?

Hem deixat, entre tots/totes, passar massa temps des de les últimes mobilitzacions en defensa de la sanitat pública i dels drets dels seus usuaris i professionals, però ara hem de fer la crida a mobilitzar-nos tan extensa com intensament per aturar les estratègies desballestadores de la nostra sanitat pública. A falta d’altres iniciatives i sense cap condicionament previ, des de CATAC-CTS hem convidat a la resta de forces sindicals del sector per tal de poder fer mobilitzacions tan unitàries com sigui possible, en defensa de les prop de 50.000 persones treballadores de l’ICS, i de la nostra sanitat que hauríem de recuperar de tots els desgavells patits, com a 100% pública, universal, transparent i de qualitat.

Esperem la seva resposta, i la de totes les persones que treballem a l’ICS, i que per fi entre totes i tots puguem fer arribar un missatge tan clar com contundent.