Per una sanitat pública, universal i de qualitat

Així no conseller, així no

Així no conseller, així no

Avui dia 15 de desembre de 2023 el conseller de sanitat el senyor Balcells ha donat una roda de premsa per explicar el punt de vista de la conselleria de sanitat sobre les diferents vagues convocades arran de la signatura del preacord del 3er Acord de la Mesa Sectorial per part dels sindicats CCOO, UGT, MC i SATSE.

Una roda de premsa la podríem catalogar de pantomima o de broma de mal gust si s’hagués esperat a fer-la el dia 28 de desembre, però com que l’ha fet abans la podem catalogar directament d’insult a les persones que, amb tot el dret del món, hem sortit al carrer per reivindicar millores reals per a totes les treballadores de la institució.

Ha estat però una lliçó en l’art de tirar pilotes fora o de descarregar les culpes sobre altres (què faria la Generalitat si no existís Madrid?). Una roda de premsa on amb un cinisme espectacular només li ha faltat titllar d’imbècils als treballadors. Segons ell no han explicat bé el 3er acord, que titlla de bo i que no el pensen tocar, potser és veritat potser li ha d’explicar a una persona a qui li pujaran el sou 8,51€ al mes (i només si té dret a carrera professional) que és igual d’important que el company del costat que passarà a cobrar 400€ més al mes i que són un equip i que això és bo i que s’ha de sentir ben valorat per l’empresa. O potser ha d’explicar a tothom perquè el complement d’exclusivitat només el cobra un col·lectiu i el benefici que en traiem tots d’aquest fet.

No explicarà que el primer interessat en signar aquest acord ha estat el govern d’ERC per fer-se un rentat de cara i sortir als mitjans traient pit dient lo bé que tracta als professionals de la salut. Professionals que van patir retallades (i que amb aquest nou acord les seguiran patint), que han passat per una pandèmia i que veien amb esperança les negociacions per, d’una vegada per totes, sentir-se valorades. Senyor conseller, senyor director de l’ICS, senyor director de Recursos Humans, us heu pixat a la cara de milers de persones i encara heu tingut els sants collons de dir que plou. NO teniu vergonya!

Un acord que heu tancat a força de pressionar amenaçant que per l’any que ve no hi hauria pressupost, amenaçant que era o merda o res i que heu aconseguit repartir un pastís de misèria i, a més a més, de forma desigual de manera que les diferències entre categories s’han incrementat confirmant el que sou, un govern classista, un govern de casta.

Tema a part i no menys greu és la gran quantitat d’energia que heu gastat en minimitzar unes mobilitzacions històriques convocades per CATAC-CTS únic sindicat de la mesa sectorial que no ha signat l’acord i al que titlleu de minoritari, quarta força sindical de l’ICS per sobre de SATSE (a qui paradoxalment considereu majoritari). Un sindicat que no està lligat a les vostres subvencions, un sindicat que viu de la força dels seus votants, afiliats i delegats, un sindicat al que no podeu manipular ni pressionar. Potser per això el considereu minoritari i ens intenteu menysprear però el vostre menyspreu recau també sobre una gran quantitat de treballadores a les que continuareu maltractant durant anys.

Diuen que rectificar és de savis i avui no ha rectificat. Durant anys també heu tret pit sobre com gestionava el govern l’ensenyament d’aquest país fins que l’informe PISA us ha tret els colors. Amb la pandèmia de COVID l’informe “PISA” de la sanitat d’aquest país va fer aigües per tots cantons però lluny de rectificar us entesteu en perseverar en el camí de la privatització i de la precarietat laboral en el sector públic. Esperem que no hi hagi una nova pandèmia perquè us tornarà a treure els colors. Però això a vostè li és igual.

Des de CATAC-CTS seguirem lluitant per intentar corregir totes aquestes injustícies  i que les millores arribin a totes les persones  que treballem a l’ICS.

Per unes bones condicions laborals de les treballadores.

Per una sanitat pública i de qualitat.

Balcells dimissió!