Per una sanitat pública, universal i de qualitat

jornada de vaga històrica

Volen accelerar… però els hem d’aturar!

En acabar una jornada de vaga històrica i esperançadora com la d’ahir i d’avui, només podem fixar-nos en com els gestors de CatSalut i l’ICS, en permanent conxorxa amb els de la seva afavorida patronal privada-concertada, s’han entestat a llançar tota la seva maquinària pesant en contra dels treballadors públics, sense embuts ni vergonya: – Desenvolupant una esfereïdora estratègia mediàtica, amb control i tergiversació permanent de la representació del conflicte del pre-3r Acord a tots els mitjans lligats en curt per minoritzar i ridiculitzar tant com puguin el creixent volum de personal engrescat amb aquesta estafa, en conxorxa amb sindicats, tanmateix, lligats en curt i defensors a ultrança dels seus propis interessos corporatius i egoistes, per sobre dels treballadors a qui diuen representar. – Abusant de la posició de poder per transgredir i malinterpretar amb els seus fins retorçats, els continguts d’un decret de serveis mínims dictats pel Departament de Treball, ja per si restrictius en adreçar-se a serveis essencials per a la ciutadania. Aquests abusos, a hores d’ara, ja són camí de la Fiscalia. – Escurçant terminis de temps en l’aprovació al Consell de Govern de l’ignominiós text de l’esmentat preacord, i aprofitar per fer-ho justament el dia que es desferma l’inici fort de les convocatòries de vaga que miren d’aturar-lo. Jugada perversa, que en realitat no canvia de moment res pel que fa a l’evolució del procés que hauria de portar a segellar legalment el preacord com a Acord de condicions laborals vigent i incontestable. Quan algú amb qui t’enfrontes accelera, és senyal que vol atropellar-te… Potser és cert que són tan agosarats com per creure que podran atropellar tanta gent –i que cada dia serem més!– quan de fet els senyals indiquen que, per pur volum i capacitat de resistència, serem nosaltres qui els farem frenar, finalment. Capacitat que fa anys que demostrem i enfortint, sobretot després d’haver sobreviscut amb èxit l’envestida brutal de la pandèmia. No, no ens intimidaran: els aturarem, no aconseguiran atropellar-nos. ARA, JA NO.

INFO CATAC-CTS, aquest matí hem entrat al ple del Parlament. La diputada de la CUP Laia Estrada ha apel·lat al conseller Balcells a sobre de la discriminació que suposa el tercer acord entre col·lectius. El conseller ha deixat ben clar que un Acord que només el CATAC no havia signat, ell creu que és un bon acord perquè té l’aval de la resta de la Mesa, és a dir UGT, METGES,CCOO i SATSE. Hem intentat de desplegar una pancarta i hem marxat cridant conseller, dimissió. Continuarem fins a aturar aquest despropòsit de preacord. TOMBEM EL PREACORD

VAGA 121223