Per una sanitat pública, universal i de qualitat

1 MAIG 24

Posted By: BertaL’1 de Maig de 1886, a la plaça Haymarket de Chicago, el despotisme capitalista va fer centenars de víctimes entre morts i ferits, obrers que es manifestaven per reclamar la jornada de 8 hores, que ja era legal des de 18 anys abans.

Avui dia, el retrocés en drets socials i laborals assolits des de llavors, fa tanmateix prioritari un estat d’alerta i mobilització, tant urgent com permanent, de les classes treballadores com a tals i com a propietaris sobirans de serveis socials fonamentals que són patrimoni ben guanyat per la ciutadania, mitjançant la lluita i el treball que sostenen el sistema social sencer.

Des de CATAC-CTS tornem enguany a cridar a les convocatòries per celebrar el Dia del Treball, tota una fita a l’historia de la humanitat, com cal: no com un festiu més, sinó com el dia en què l’impuls de progrés digne que recau en les classes treballadores es veu reconegut i commemorat, com el recordatori vibrant de que som les treballadores i treballadors qui sostenim el món en marxa.

L’1 de Maig és el dia en què recordem que Treball i Lluita han de continuar necessàriament de la mà, i per tant us convidem a participar activament i amb il·lusió de les manifestacions que s’hi convoquen.

Visca l’1 de Maig, i visca la classe treballadora a tot el món!