Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

Mesa Sectorial 4/4/24

MESA SECTORIAL DEL 4 Dā€™ABRIL DE 2024

SimultĆ niament ens informaven a la Mesa Sectorial del canvi de dates dā€™exĆ mens, ja les publicaven a la web…

  • Infermeria i TCAI: 2 de juny de 2024. (Bcn-Tgna-Lleida-Girona).
  • Zeladors: 26 de maig de 2024 (Barcelona).
  • Administratius i Aux Administratius: 16 de Juny de 2024. (Bcn-Tgna-Lleida-Girona).
  • TĆØcnics Superiors i TĆØcnics de GestiĆ³: 30 de juny de 2024. (Barcelona).
  • Les categories que sā€™examinaven el 28 dā€™abril, no es modifiquen.
  • Les categories que sā€™adjunten en aquest enllaƧ sā€™examinaran desprĆ©s de lā€™estiu.

Sā€™informa que com en dā€™altres ocasions, es facilitarĆ  que els opositors que treballin, puguin realitzar les proves i amb mĆ©s cura amb aquelles categories que tenen la prova centralitzada a Barcelona. CATAC-CTS demanem uniformitat de criteris a lā€™hora de concedir els permisos ja que cada territori actua de manera diferent.

Respecte als canvis retributius que apareixeran en nĆ²mina, a la del mes dā€™abril preveuen incorporar:

  • Complement dā€™homologaciĆ³ A2. Amb efectes del 23/11/23
  • Complement contĆ­nuum assistencial. Amb efectes del 23/11/23.(1 paga/any).
  • Complement especĆ­fic, domicilis, difĆ­cil cobertura i nous conceptes de primĆ ria.
  • Plus nocturnitat de diumenges i festius.
  • AtenciĆ³ continuada
  • Carrera Professional (nivell 0)
  • Complement especĆ­fic Treballadores Socials hospitals.

No tenen la certesa de poder-ho incorporar tot, i sā€™anirĆ  incorporant amb les segĆ¼ents nĆ²mines.

En data 28 de febrer dā€™enguany, lā€™ICS tĆ© un total de 55.736 treballadors/es… CATAC-CTS farem un estret seguiment de lā€™evoluciĆ³ de la plantilla.

Davant de la demanda sindical de la lliuranƧa de lā€™atenciĆ³ continuada a les embarassades, lā€™ICS trasllada la seva decisiĆ³ als serveis de salut laboral propis que haurien de generar la incapacitat de lā€™embarassada quan sā€™escaigui. Els sindicats qĆ¼estionem la manca o no dā€™independĆØncia dels serveis de Salut Laboral.

Des de la part social es demana mĆ©s concreciĆ³ i definiciĆ³ de les places i tasques del cos de GestiĆ³, tant pel que fa al personal i tasques dels grups A1 i A2, com de les funcions i places dā€™administratius i auxiliars administratius. Per enĆØsima vegada fem esment a la incongruĆØncia per la qual els auxiliars que fan les funcions de Referent, guanyin mĆ©s que els administratius que fan la mateixa funciĆ³. IncentivaciĆ³ inversa!!!

Els sindicats denunciem que massa sovint les persones que tenen una reducciĆ³ de jornada, tenen la reducciĆ³ proporcional de les retribucions, perĆ² noĀ  es fa dā€™igual manera pel que fa a les tasques i a les DPOā€™s. Els nivells dā€™exigĆØncia no sā€™adapten a les reduccions.

Lā€™ICS ens presenta un esborrany dā€™una convocatĆ²ria extraordinĆ ria de la Mobilitat VoluntĆ ria Oberta i Permanent (MVOP). En aquest document es preveu una obertura extraordinĆ ria abans del 30 de juny que permetria inscriureā€™s a:

  • Participants de la MVOP de 2023 i a tothom que reunĆ­s les condicions del pacte i que no ho haguĆ©s fet abans del 31/10/23.
  • Adjudicataris de la PESCO 2018 que amb la normativa vigent ja es podien inscriure a partir de lā€™1 de marƧ.
  • Adjudicataris de lā€™anomenada REPESCO 2023 (infermeres i TCAIS) que tenen una adjudicaciĆ³ provisional.
  • Adjudicataris de la fase 1 del procĆ©s dā€™estabilitzaciĆ³.

Aquest document es troba encara en procĆ©s de millora i es preveuen modificacions i resoldre durant aquest mes dā€™abril.

Tot i que aquest document representa canvis significatius sobre el pacte vigent de la MVOP del 2019, no afecta al barem que tĆ© el pacte i que Ć©s el motiu principal pel que vam ser lā€™Ćŗnic sindicat que no el vam signar.

Els mateixos sindicats que no van tenir cap dubte de subscriure un Acord que incorporava al barem el requeriment de fins a 20 punts addicionals per a la cobertura de les places dā€™infermeria de primĆ ria, ahir es mostraven molt preocupats per la dificultat que tenien les infermeres dā€™hospital per traslladar-se a la primĆ ria…

Ens emplacem al proper 19 dā€™abril per poder seguir treballant aquest document que traslladarem quan sigui definitiu.