Per una sanitat pública, universal i de qualitat

El joc de les cadires musicals, o com anar a treballar a l’Hospital de la Vall d’Hebron

Actualment les treballadores de l’Hospital de la Vall d’Hebron, especialment les que viuen fora de Barcelona estan patint moltes dificultats per desplaçar-se al seu centre de treball. Es troben que, amb motiu d’unes obres d’ampliació de l’hospital, s’han perdut més o menys la meitat de les places d’aparcament pels treballadors que quedaven dins del recinte.
Coincidint amb aquesta obra l’ajuntament de Barcelona ha reconvertit en zona verda l’àrea que era de lliure aparcament a vora de l’hospital, que és on aparcava la majoria del personal. En teoria la finalitat d’aquesta maniobra era facilitar l’aparcament dels veïns, però en realitat el que s’ha aconseguit és tenir una àrea verda buida, ja que queda lluny dels habitatges, no cal més que fer-hi un tomb per comprovar-ho.
Els treballadors, recordem que són a vora de 8.000 propis i 2.000 de subcontractats, acaben pagant un pàrquing privat si és que no tenen la sort d’encabir-se en un aparcament de 200 places que s’ha habilitat per intentar pal·liar la situació. Hi ha projectada la construcció d’un aparcament pels treballadors a uns terrenys del darrere, però anant tot bé això no estarà llest fins a l’estiu vinent. Massa temps per estar en aquesta situació.
A la Vall d’Hebron, han topat amb os de mal rosegar. El malestar inicialment espontani dels treballadors ha estat canalitzat pels sindicats de la junta de personal i estan disposats a presentar batalla, llevat de la UGT que ha optat per anar per lliure i pel sindicalisme de despatx.

Aquest darrer divendres 11 s’ha fet una Concentració a la Vall d’Hebron per problemes d’aparcament amb l’assistència de 150 treballadors/es. Posteriorment representants de la junta de personal es varen reunir amb la direcció i s’està iniciant l’estudi d’un pla de mobilitat pel personal de l’Hospital amb la participació dels sindicats.