Per una sanitat pĆŗblica, universal i de qualitat

El joc de les cadires musicals, o com anar a treballar a l’Hospital de la Vall d’Hebron

Actualment les treballadores de l’Hospital de la Vall d’Hebron, especialment les que viuen fora de Barcelona estan patint moltes dificultats per desplaƧar-se al seu centre de treball. Es troben que, amb motiu d’unes obres d’ampliaciĆ³ de l’hospital, s’han perdut mĆ©s o menys la meitat de les places d’aparcament pels treballadors que quedaven dins del recinte.
Coincidint amb aquesta obra l’ajuntament de Barcelona ha reconvertit en zona verda l’Ć rea que era de lliure aparcament a vora de l’hospital, que Ć©s on aparcava la majoria del personal. En teoria la finalitat d’aquesta maniobra era facilitar l’aparcament dels veĆÆns, perĆ² en realitat el que s’ha aconseguit Ć©s tenir una Ć rea verda buida, ja que queda lluny dels habitatges, no cal mĆ©s que fer-hi un tomb per comprovar-ho.
Els treballadors, recordem que sĆ³n a vora de 8.000 propis i 2.000 de subcontractats, acaben pagant un pĆ rquing privat si Ć©s que no tenen la sort d’encabir-se en un aparcament de 200 places que s’ha habilitat per intentar palĀ·liar la situaciĆ³. Hi ha projectada la construcciĆ³ d’un aparcament pels treballadors a uns terrenys del darrere, perĆ² anant tot bĆ© aixĆ² no estarĆ  llest fins a l’estiu vinent. Massa temps per estar en aquesta situaciĆ³.
A la Vall d’Hebron, han topat amb os de mal rosegar. El malestar inicialment espontani dels treballadors ha estat canalitzat pels sindicats de la junta de personal i estan disposats a presentar batalla, llevat de la UGT que ha optat per anar per lliure i pel sindicalisme de despatx.

Aquest darrer divendres 11 s’ha fet unaĀ ConcentraciĆ³ a la Vall dā€™Hebron per problemes dā€™aparcament amb l’assistĆØncia de 150 treballadors/es. Posteriorment representants de la junta de personal es varen reunir amb la direcciĆ³ i s’estĆ  iniciant l’estudi d’un pla de mobilitat pel personal de l’Hospital amb la participaciĆ³ dels sindicats.