Per una sanitat pública, universal i de qualitat

Argimon preveu començar amb els cribratges d’automostra a les farmàcies en un mes

Argimon preveu començar amb els cribratges d’automostra a les farmàcies en un mes

No podem fer una altra tancada de cinc setmanes; potser sí que serà necessària, però ara no la podem fer, avisa

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, preveu començar amb els cribratges d’automostra a les farmàcies en un mes, a partir de finals de gener. En declaracions a TV3, ha explicat que primer cal testar els mestres i els metges després de les vacances de Nadal. Precisament, el fet que aquestes PCR siguin d’automostra permetrà alliberar personal per a la vacunació i per atendre nous casos. Pel que fa al retorn escolar, ha indicat que les vacances s’haguessin pogut allargar quatre o cinc dies més, però mai s’hauria plantejat un retorn virtual. Sobre un confinament més dur, Argimon ha estat taxatiu: “No podem fer una altra tancada de cinc setmanes; potser sí que serà necessària, però ara no la podem fer”.

Argimon ha recordat que al setembre també hi havia veus que demanaven no obrir els centres escolars, però el primer trimestre va funcionar bé malgrat la segona onada, amb dades epidemiològiques pitjors que les actuals. En demanar-li si les mesures actuals es podrien allargar més dies, ha indicat que no es pot descartar res, i ha recordat que les noves restriccions no es prenen per invertir la corba, sinó per frenar l’increment de casos constant.

El secretari ha indicat que el creixement és lent però sostingut, i ha constatat que altres regions com Madrid estan creixent d’una manera que fa pensar que acabarà sent exponencial. “Nosaltres encara no estem en aquest situació, però no som una illa i és d’esperar que això ens pugui arribar“, ha dit.

Un cop més, ha lamentat la manca d’ajudes directes als sectors afectats per les restriccions, i ha constatat que Espanya està a la cua en aquest sentit. En preguntar-li si el Govern podria fer més, ha remarcat que les ajudes són “minses”, però ell ha d’entendre que és perquè no hi ha més diners. “Jo no porto la caixa“, ha recordat.

Continua llegin