Per una sanitat pública, universal i de qualitat

CATAC-CTS/IAC reclama a Lleixà un hospital  nou per a les Terres de l’Ebre

CATAC-CTS/IAC reclama a Lleixà un hospital nou per a les Terres de l’Ebre

Avui CATAC-CTS/IAC s’ha reunit amb la gerent de la regió sanitària de les Terres de l’Ebre, Mar Lleixà, i li hem traslladat la petició perquè es construeixi un nou hospital al territori, en lloc de les obres i l’ampliació que el Departament de Salut ha previst per als anys vinents a l’actual Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. El sindicat ha aprofitat la trobada telemàtica amb Lleixà per denunciar que els preocupa la situació actual del magatzem d’aquest centre hospitalari, derivada de l’ampliació del servei d’Urgències, perquè s’ha reduït l’espai i l’estoc; i els treballadors es troben amb entrebancs per fer les tasques i s’ha externalitat a magatzems privats.
El sindicat ha demanat a Lleixà que el problema del magatzem es contempli abans de la futura ampliació de l’hospital, perquè es disposi d’un magatzem amb suficient espai, amb l’estoc adequat i una previsió de material com a mínim de 15 dies, com tenen altres hospitals.

També hem traslladat a la gerent el malestar i cansament dels treballadors, als quals, assegurem, se’ls han anul·lat permisos, tenen períodes de descans insuficients, i se’ls han augmentat les càrregues de treball per la covid-19 i la contractació precària. Sabem que moltes d’aquestes qüestions són de les direccions del nostre hospital, però considerem que aquesta informació també l’ha de tenir la directora territorial de Salut a les Terres de l’Ebre.