Per una sanitat pública, universal i de qualitat

Twitter Instagram Youtube Facebook eMail WhathsApp Telegram Delegats

Escrits

La Iniciativa Europea per una Renda Bàsica

Una Iniciativa Ciutadana Europea (ICE) és una espècie d’iniciativa legislativa popular que es porta al Parlament Europeu per a la seva discussió i possible aprovació. Consisteix a recollir un milió de signatures amb documents d’identitat de ciutadans europeus que avalin la iniciativa. I s’han de recollir, com a mínim, en 7 països de la Unió Europea (UE), on han d’aconseguir uns números mínims -depenent de la població respectiva-, números que es donen a conèixer en el reglament de la ICE. El període per a la recollida de signatures i DNI és d’1 any.

La ICE Renda Bàsica Incondicional demana a la Comissió Europea que elabori una proposta per a introduir rendes bàsiques incondicionals en tota la UE, que redueixin les disparitats regionals i enforteixin la cohesió econòmica, social i territorial de la UE. Però, a més, aquesta ICE ens proporciona una ocasió excel·lent per a posar el tema de la RBUI en primer pla del debat social.

Una vegada finalitzada la campanya, i si aquesta ha tingut èxit, tant la Comissió Europea com el Parlament Europeu hauran d’atorgar audiència als i les organitzadores de la ICE, pronunciant-se, a més, sobre si secundaran o no la proposta i si prendran accions ulteriors per a posar-la en marxa

La recollida de signatures començarà el 25 de setembre de 2020 i continuarà fins al 25 de setembre de 2021. Es podrà fer en paper, però fonamentalment s’efectuarà online, gràcies a la plataforma de recollida de signatures electròniques que facilita la UE.

Continua llegint