Per una sanitat pública, universal i de qualitat

La Iniciativa Europea per una Renda Bàsica

Una Iniciativa Ciutadana Europea (ICE) és una espècie d’iniciativa legislativa popular que es porta al Parlament Europeu per a la seva discussió i possible aprovació. Consisteix a recollir un milió de signatures amb documents d’identitat de ciutadans europeus que avalin la iniciativa. I s’han de recollir, com a mínim, en 7 països de la Unió Europea (UE), on han d’aconseguir uns números mínims -depenent de la població respectiva-, números que es donen a conèixer en el reglament de la ICE. El període per a la recollida de signatures i DNI és d’1 any.

La ICE Renda Bàsica Incondicional demana a la Comissió Europea que elabori una proposta per a introduir rendes bàsiques incondicionals en tota la UE, que redueixin les disparitats regionals i enforteixin la cohesió econòmica, social i territorial de la UE. Però, a més, aquesta ICE ens proporciona una ocasió excel·lent per a posar el tema de la RBUI en primer pla del debat social.

Una vegada finalitzada la campanya, i si aquesta ha tingut èxit, tant la Comissió Europea com el Parlament Europeu hauran d’atorgar audiència als i les organitzadores de la ICE, pronunciant-se, a més, sobre si secundaran o no la proposta i si prendran accions ulteriors per a posar-la en marxa

La recollida de signatures començarà el 25 de setembre de 2020 i continuarà fins al 25 de setembre de 2021. Es podrà fer en paper, però fonamentalment s’efectuarà online, gràcies a la plataforma de recollida de signatures electròniques que facilita la UE.

Continua llegint