Per una sanitat pública, universal i de qualitat

L’OMS denuncia que als països pobres només han arribat 25 vacunes: “El món és a un pas d’un fracàs moral”

L’OMS denuncia que als països pobres només han arribat 25 vacunes: “El món és a un pas d’un fracàs moral”

El director de l’organització acusa les farmacèutiques de “prioritzar” els països rics, on obtindran beneficis més alts

L’Organització Mundial de la Salut ha denunciat que als països pobres només han arribat 25 dosis de la vacuna contra la covid-19. Si bé més de 39 milions de dosis de vacunes ja han estat administrades en almenys 49 països d’ingressos alts, només 25 dosis han estat destinades a un sol país pobre, Guinea. “Ni 25 milions ni 25 mil dosis, no. Només 25”, apunta l’OMS.

Per això, el director de l’OMS, Tedros Adhanom ha alertat de l’accés desigual a les vacunes assegurant que “el món és a un pas d’un fracàs moral catastròfic”. En una roda de premsa aquest dilluns, Adhanom ha acusat als fabricants de “prioritzar” l’aprovació reguladora de les seves vacunes en països rics on els beneficis són més alts.

L’organització també ha lamentat que “alguns països i empreses continuen donant prioritat als acords bilaterals” ignorant COVAX, una iniciativa que pretén garantir un repartiment equitatiu de vacunes a tots els països.

A més, l’OMS fa una crida a tots els països de treballar coordinats i des de la solidaritat per garantir que durant els 100 primers dies de l’any es vacuni als treballadors de la salut i les persones grans de tots els països.

Font: Social.cat