Per una sanitat pública, universal i de qualitat

Convoquen vaga del sector sanitari i de serveis el 10 de març en contra de la precarització del sistema

Convoquen vaga del sector sanitari i de serveis el 10 de març en contra de la precarització del sistema

Els sindicats CGT, USOC, Infermeres de Catalunya, CATA/CTS/IAC, PSI Lluitem i el COS han convocat vaga del sector sanitari i de serveis el proper 10 de març.

Segons han explicat en roda de premsa aquest dimecres, es tracta de la primera vaga conjunta de tots els serveis sanitaris, des d’hospitals a atenció primària passant per atenció domiciliària, residencies, ambulàncies o el 061.

Sota el lema, Estem Fartes, reclamen una sanitat de gestió, titularitat i provisió 100% pública, mateixes condicions laborals per a feines iguals, reconèixer les malalties laborals a tots els treballadors, jornades de 35 hores setmanals per al torn diürn i reducció per al torn nocturn i la internalització de serveis com les ambulàncies, la neteja o el 061.

La portaveu de CGT a l’Hospital de Bellvitge, Maribel Martínez, ha explicat que està cridada a la vaga tota la sanitat, tant la pública com la privada ja que ha assegurat que els treballadors dels dos sector estan “igual de precaritatzats i amb els mateixos mínims drets laborals”.

Els treballadors volen que les autoritats “els escoltin d’una vegada” i han afirmat que no volen ni ser superherois ni més cançons dedicades. “Volem canviar les condicions”, han reivindicat.

Font: elpuntavui.cat