Per una sanitat pública, universal i de qualitat

La vacunació amb AstraZeneca es reprendrà dimecres que ve

La vacunació amb AstraZeneca es reprendrà dimecres que ve

El Consell Interterritorial de Salut s’ha reunit per abordar la represa després que l’Agència Europea de Medicaments ha avalat la seguretat de la vacuna.

La vacunació amb AstraZeneca es reprendrà la setmana que ve. El Consell Interterritorial de Salut ha aprovat per unanimitat la represa dimecres que ve, després que l‘Agència Europea de Medicaments ha avalat la seguretat de la vacuna.

D’aquesta manera es donarà temps al Ministeri i a la ponència de vacunes, a la comissió de Salut Pública, per decidir en quin col·lectiu es reprèn l’administració d’aquesta vacuna.

La decisió (podria canviar el topall d’edat) es ratificarà dilluns en un altre Consell Interterritorial, la reunió entre Sanitat i les autonomies. Les comunitats tindran un dia de marge per poder planificar les cites i per això s’ha acordat que sigui dimecres el dia que es torni a administrar.

La vacuna d’AstraZeneca es destina al personal considerat essencial de fins a 55 anys, però es planteja ampliar el llindar fins als 65 anys, una petició que ha estat un clam des de Catalunya.

La conclusió de l’Agència Europea de Medicaments sobre les trombosi

L’EMA ha rebutjat que aquesta vacuna contra la Covid provoqui més risc de trombosi, tot i que ha admès que li falten dades per poder descartar “definitivament” que estigui al darrere dels casos rars que s’han detectat a diversos països.

El balanç que fan les autoritats farmacològiques europees és que la vacuna té més beneficis que riscos i, per tant, s’ha de continuar administrant per prevenir casos greus i morts per Covid-19.

Països com França, Alemanya, Itàlia, Lituània o Letònia també tornaran a fer servir la vacuna desenvolupada pel laboratori britànicosuec i la Universitat d’Oxford. Alguns ja ho faran aquest divendres mateix.

En canvi, Suècia i Noruega, països on s’han notificat dues morts més per trombosi, i Dinamarca, primer país que va suspendre la vacuna d’AstraZeneca, mantenen l’aturada.

 

Font: CCMA